Nem tudom megetetni másfél éves kislányom. Mit tegyek?
A szilárd táplálékokkal(kenyér stb.) van gondunk. A tízóraival és az uzsonnával vagyunk bajban, mert olyankor szoktam kenyeret, virslit, hasonlókat adni neki.
Egy ideje nem eszi, ha falatonként adom a szájába. De úgy sem, ha kezébe adom. Eldobálja, szerte-szét, amerre jár. Ha etetőszékben van, akkor onnan hajingálja le.
Nem tudom, mit rontottam el, tudom, biztosan az én hibám. Most pedig tehetetlen és elkeseredett vagyok. Egész nap úgy csinál, mint aki nem éhes. Nem is érdekli az evés, sosem látom, h éhes lenne. Ha nem kínálgatnám, egész nap sem enne. Nem szeretnék (újra) beleesni abba a hibába sem, h ha nem eszik, jöhet a krémtúró és társai, mert azt biztosan megeszi, és lesz vmi a hasában.(Egyévesen tenyérnyi nagy kenyeret és joghurtot tudott betízóraizni vagy beuzsizni.)
Hogyan szoktathatnám vissza a szilárd étkekhez? Van hozzá hasonlatos kisgyerek anyukája közöttünk? (Ilyen biztos nincs...:()
A ma 21:15-es egyetértek, csak annyit még hozzá, hogy ne foglalkozz azzal, hogy mennyit eszik - egy egészséges gyerek ha éhes, akkor nem hagyja ott az ételt, károsodása nem lesz, ha egyszer-kétszer éhes marad, abból nem lesz semmi baja.
Négy gyerekes anya
Köszönöm a tanácsaitokat.
Az étkezések ugyanakkor szoktak lenni, és nem szoktunk nassolni, nem kínálgatom az evések között.
Valóban meg kell értetnem vele, h az evés nem játék. Gondolom, ha éhes (lenne), nem dobálja szét az ételt. Egyenlőre úgy tűnik, ő aztán sosem éhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!