Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Már lassan 1 éve tart. Ez még...

Már lassan 1 éve tart. Ez még mindig nevezhető élettani dadogásnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kisfiam 3,5 éves. Múlt év szeptemberben vettem észre először, hogy "dadog". Azóta ez tart, kisebb időszakokra elmúlik, de van, amikor nagyon felerősödik, mint most is. Mondjuk most mentünk át bölcsiből oviba. A háziorvos szerint nem kell még foglalkozni vele,mert majd kinövi, a logopédián meg meg sem hallgatták, mint kiderült azért,mert még "pici". Azt olvastam, hogy kb fél év alatt ennek le kéne csengeni. Aggódom nagyon, hogy mivel mindenhol csak nyugtatnak, de változás még mindig nincs, hogy annyira elmélyül a kisfiamban, hogy már ez válik neki normálissá. Természetesen betartjuk, hogy nem hívjuk fel rá a figyelmet, stb.

Van valaki, akinek ilyen sokáig elhúzodott? És ha nem szűnt meg magától, akkor a logopédiai szűrés során hamar sikerült rendezni a problémát? Most 3,5 éves, 6 éves kora előtt nem nézik meg az oviban sem. Mikortól érdemes ismét a szakszolgálathoz fordulnom, amikor már van esély arra, hogy foglalkoznak is vele, ha esetleg addig nem múlik el?

Köszi a válaszokat.

2015. szept. 20. 17:06
 1/2 anonim ***** válasza:

logopédus nagyobb korában se foglalkozik dadogással, hisz az nem beszédhiba, hanem lelki szorongás.

vidd pszichológushoz, ő meg tudja állapítani, hogy az-e és ha igen, akkor élettani-e.

enyém is dadog, vagyis úgy hangzik, sokszor beleragad 1-1 szóba, pedig már 6 éves. őt nevtanon keresztül sok szakember vizsgálta és megállapították, hogy ez nem dadogás és nem szabad vele foglalkoznunk. azóta határozottan javul :)

2015. szept. 20. 17:23
 2/2 anonim válasza:
Szia megkérdezhetem hogy így 2 év elteltével elmúlt fiad dadogása?
2017. dec. 26. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!