4 éves kisfiam brutálisan köhög éjszaka. Mit tehetnék még?
1 hete tart.Természetesen voltunk háziorvosnál már 2x is. Próbáltuk nappalra az ACC-t éjszakára Sinecod. De semmi. Váltottunk nappalra Ambrozol éjjelre Robitussin. Adom még neki a Fenistil cseppet, Cebiont. Szívom az orrát ezerrel.Sterimar, Nasivin, Tantum verde.....Kakukkfű párologtatás, kakukkfüves balzsam a mellkasára....
Sajnos a teákat nem akarja meginni.
Tüdeje állítólag szép, tiszta.
Nagyon fárasztó, alig alszunk éjszaka...jobban mondva nem alszunk. :(
Jaj amit az elsö írt az nagyon magas lázzal jár amit szinte csillapítani sem lehet.
Szóval szerintem ez már túlzás amit felsoroltál, ennyi mindent ne adj neki. Most és kora délután köptetöt adjál neki, este ha nem tud a köhögés miatt elaludni vagy felébred miatt mindig, akkor köhögés csillapítot. de a köhögés csillapítóval csinyján mert könnyen tüdögyulladást okozhat ha feleslegesen adod neki.
Szóval napközben pedig mindenképpen rengeteg folyadék. 4 éves lányom ittül mellettem pont köhög és nagyon fáj a torka. Ma már 2 bögre teát bele tuszkoltam. Jó cukros(amúgy szinte cukormentes szok lenni), és így megissza, de minden félórában itatom. Már 2x volt pisilni. Holnapra szinte semmi baja sem lesz.
A folyadékok folyamatosan mossák a sejteket, ahol a korokozok nem tudnak elszaporodni.
Balzsam még mehet a mellére, és ha az orra eldugult akkor orrcsepp.
Láza nincs. Orra folyik, közepesen, nem vészes.
Hurutoldót nem adok éjszakára! Természetesen! :)
Írtam, hogy a Sinecod nem igazán használ, Robitussin köhögés csillapító sem! :(
Igen, a taa jó lenne, de egyszerűen nem hajlandó. :( Pedig már annyi félét próbáltam. Naaa, majd még próbálkozom. Köszi.
Ha tiszta a tüdeje, akkor miért kap ACC-t? Teljesen felesleges! ACC hurutoldásra van, de ha nincs lerakódva váladék, akkor nem kell adni, estére pedig mehet a köhögéscsillapító.
Másik dolog. Milyen bent a lakásban a levegő? Az is lehet, hogy túl száraz. Párologtatni kéne lehet.
Váladék nem csak a tüdőben tud lerakódni!!!
Párologtatok, le is írtam! :) Egyébként 54% a páratartalom! Ami úgy gondolom ideális.
Az értem, hogy nem csak a tüdőben tud lerakódni, viszont ha csak az orrban van, akkor arra elég, ha az orránál tengervizes orrspray-t használsz, plusz Nasivint, azzal is feloldódik a váladék, plusz tiszták lesznek a légutai, nem kell hozzá az ACC. Az is lehet, hogy az ACC túl sok neki, azért köhögteti éjjel, erőlteti.
Vagy a másik, ami szintén nagyon gyakori, hogy az orrváladék hátracsorog neki éjjel, ahogy fekszik a torkára és az erőlteti. Ilyenkor azt tudod csinálni, hogy közvetlenül lefekvés előtt szívsz neki orrot, plusz ha éjjel felébred, akkor megint csak kiszívód neki és úgy fekteted le, hogy mondjuk oldalasan, hogy ne tudjon hátrafelé a torkán csorogni a váladék.
Tehát előbb tengervizes orrspray, vársz egy picit, hogy oldja az orrváladékot, aztán kiszívod. És mondom, ha szükséges, akkor éjjel is.
Meglátod, hogy jobban fog aludni!
Meg van fázva,biztosan? Mióta tart?
Azért kérdezem,mert nálunk ez volt az étel-intolerancia egyik kezdő tünete,a csillapíthatatlan köhögés és orrfolyás.Nem ijesztgetni akarlak,csak gondoltam ez is állhat a háttérben,ha már régóta tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!