Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves gyereked milyen...

1,5 éves gyereked milyen meséket szeret nézni?

Figyelt kérdés
2015. szept. 6. 08:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Milyen gyerekorvos az, aki szerint egy másfél éves gyereknek nem okoz semmi rosszat a mesebámulás? Ez sem olvas szakirodalmat a diplomaosztó óta! Én igenis tv ellenes vagyok és fel is vállalom. Be nem kapcsolok semmilyen készüléket a gyerek jelenlétében, se gépet, se tv-t, se semmi mást. Beszélgetünk, mesélek neki fejből, játszunk, házimunkát végzünk együtt. Semmi szüksége ilyen bambulnivalókra. Épp elég lesz, ha idősebb korában zombul majd, úgy sem lehet teljesen megakadályozni. De amíg hatással tudok lenni rá, szándékosan nem szoktatom rá. Nem látom előnyét, kizárólag hátrányát.
2015. szept. 6. 11:26
 12/22 anonim ***** válasza:
Kerekmesét imádja. Egy csomó dalt, mondókát már annyira ismer, hogy ha én énekelem neki és abbahagyom, mondja, hogy melyik szó jön. Ill. ahogy előttem is írták, tényleg mondja a számokat, rengeteg számolós daluk van. Napi 5-10 perc mese nem hinném, hogy árt, nem kell ennyire száműzni a tv-t.
2015. szept. 6. 13:20
 13/22 anonim ***** válasza:
9%
1,5 évesen még nálunk sem érdekelték a mesék, max.1-2 pillanatra, ha a háttérben ment vmi. De szerintem jó a Kisvakond is,cuki mese, nálunk Nyuszi Péter a menő (2 éves kora után), Lolka Bolka, Varázsceruza, Noddy, Thomas. Szerintem mindig a gyerek választja ki, milyen mesét néz szívesen. Én pl. hiába töltöttem le Kerekmesét,vagy hasonló "lassú mozgású" mesét, rá se bagózott.
2015. szept. 6. 16:25
 14/22 anonim ***** válasza:
Kb. ket evesen mar nezett baby Eistent a youtubeon, ez pont ennek a korosztalynak keszult. Kesobb jott be a Thomas a gozmozdony, Sam a tuzolto. Aztan alabb is maradt a dolog, szivesebben jatszunk.
2015. szept. 7. 15:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Gyerekorvos ilyet javasol? Hihetetlen, komolyan. Tényleg csak azt nem értem, hogy MIÉRT, mi a fenéről marad le egy másfél éves, ha nem néz mesét? Mert nem profitál belőle semmit, az biztos, akkor meg tényleg minek? 3-4 éves koráig bőven ráértek még ezzel. A Kisvakond is kb. annak a korosztálynak való inkább, nem a másfél éveseknek.
2015. szept. 7. 19:51
 16/22 anonim válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal.

Kiegészíteném azzal, hogy a gondolkodás fejlődéshez szükség van a mese hallgatásra, tovább megyek, később a mese olvasásra.

Amennyiben csak "befogadnia" kell a kész információt (lásd tv), úgy nem lesz gondolkodó, csak cselekvő, viszont nagyon jól irányítható (nem lesz véleménye, célja, akarata)-

2015. szept. 12. 08:33
 17/22 anonim válasza:

Az előző vagyok.

Megtaláltam a cikket is-

[link]

2015. szept. 12. 08:35
 18/22 A kérdező kommentje:
az a gond hogy kiskora óta próbálok neki felolvasni de ellapozza a könyvet.vagy eldobja.ugyhogy mesélni nem tudok neki.
2015. szept. 12. 12:53
 19/22 anonim ***** válasza:
Egyelőre még nem is fogja lekötni a felolvasott mese, ezzel még kár nyúzni. De képeskönyvet lehet nézegetni, úgy, hogy ő is aktívan részt vesz a történésekben. Például mutassa meg, hol az alma, hol az asztal, hol a fa, ilyenek. Vagy mesélj neki fejből, nagyon egyszerű kis történeteket, amiknek igazából ő a főszereplője. Ezt imádni szokták, főleg, amikor rájönnek, hogy ugyanazt meséled el, ami velük történt aznap :) Bár ezt is inkább kétéves kortól mondanám, másfél éves még tényleg elég picike. De a képeskönyv nézegetés pont neki való.
2015. szept. 12. 17:54
 20/22 anonim válasza:

19, csatlakozom a véleményedhez.

+: Ebben a korban remek: mondókák és énekek (segítik a gyerek fejlődését)

2015. szept. 13. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!