Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai öltözködéshez kaphatok...

Kitti85 kérdése:

Óvodai öltözködéshez kaphatok kis segítséget?

Figyelt kérdés
Kis segítségre lenne szükségem. Kisfiam most kezdi majd az ovit és tanácstalan vagyok milyen ruha is kell neki. Pl. Bentre melehítőben vannak ősszel-télen a fiúk és poló vagy hosszú felső vagy farmer? Kintre jó e az amibe viszem tehát gondolom farmer. Nem öltözik még nagyon egyedül ezért sem tudom mit is adjak majd rá... A benti ruhát milyen gyakran kell cserélni? Mennyi pót kell? köszönöm előre is!
2015. aug. 17. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy kényelmesbe legyen, ami az időjárásnak is megfelel. Én inkább melegítőt adok bentre mint farmert, és inkább pólót mint hosszúujjút, de nálunk itthon is így vannak. Kintre jó az amiben viszed, olyan ruhát érdemes ráadni, amit nem sajnálsz ha piszkos lesz. Igazából a kinti meg a benti ruha között csak a nadrág meg a cipő a különbség. A pótruha gyerekfüggő, először érdemes mindenből kettőt (bugyi, nadrág, póló, zokni), aztán lehet rajta változtatni. De ha pl. tudod a kisfiadról hogy általában kézmosásnál tiszta víz lesz a pólója, vagy idegen helyen még előfordul hogy bepisil, akkor ennek megfelelően lehet többet is vinni. Itt biztos sokan írják majd hogy minden ruhadarabból mindennap újat kell adni, én nem adok mindennap új nadrágot rájuk, csak kb. 3 naponta vagy ha koszos lesz.
2015. aug. 17. 21:08
 2/4 anonim ***** válasza:
télen 24 fok van benn, nálunk. Melegítő +póló ősszel. Télen nekünk bevállt, hogy ráadtam a harisnyát és arra rövidnadrágot, mikor mentek ki akkor csak nadrágot cserélt. azért volt így, mert a harisnyát még középsősként is nehezen tudta cserélni, és szeretett "ügyes " lenni öltözéskor. így nem volt kudarc élmény. egyébként a kicsiknek mindig segítenek a dadák, és az óvónők is, nem várják el, hogy egyedül át tudjon öltözni. kintre jó amiben viszed, de kintre rosszabb ruha is jó, ami nem baj, ha pl sáros lesz. bentit cseréled mikor koszos, + én pénteken mindig átmosok mindent. pót mindenből egy. + gatya és zokni lehet 2 is.
2015. aug. 17. 21:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt vedd alapul, ahogy otthon öltözteted, vagy a játszótérre. A játszóra farmerben viszed?

Mindig arra gondolj, ott kúsznak, másznak, tornáznak, ugrálnak, festenek, maszatolnak - tehát a lehető legkényelmesebb ruhákat válaszd. Nálunk minden kisfiú melegítőben és pólóban van (hűvösebb időben, de még nincs fűtés, akkor van vékony pulcsi v. hosszú ujjú póló), a kislányok is hasonlóan, de van, hogy leggings és hosszú póló vagy tunika, harisnya és szoknyácska.

Amikor kimennek, udvarra, játszóra mennek, homokoznak, futnak, játszani, tombolni fognak odakinn. Farmerben mennyire tudna szabadon játszani?

Csak télen öltöznek át, illetve a benti ruhára vesznek fel még rétegeket. Abban a melegítőben fogják kivinni, amiben benn is van. Mielőtt mentek haza, akkor te adod rá a "hazamenős" ruhát, de kinti játékhoz nem fogják ráadni, mert kényelmetlen.

Én minden nap cseréltem a benti ruhát is, mert vagy olyan koszos lett, hogy muszáj volt cserélni, vagy nagyon meleg volt és beleizzadt. Pótból min. 1 db minden ruhadarabból, de ha még akadnak balesetek, akkor több kisgatyát, több melegítőnadrágot vigyél.

2015. aug. 18. 09:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2015. aug. 18. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!