Kisgyerekes családok! Nálatok melyik van előbb: a vacsora vagy a fürdés?
A kisfiunk előbb fürdött olyan fél 8-8 között és utána vacsizott. Volt olyan este, hogy annyira belefeledkeztünk a pancsolásba, hogy fél 10-nél hamarabb nem került ágyba és mivel nehezen alszik el, 10 után aludt csak.
Ti hogyan csináljátok? Mikor fürdik, vacsizik a gyerek? Mikor alszik el?
2,5 éves a kisfiam.
Köszi a válaszokat.
Előbb fürdés,de max.10 perc,utána kaja.
Egyszer telerókázta a kádat ezért azóta csak ez a sorrend játszik.
34/F 1 gyerek (3 éves)
Mikor még baba volt, akkor előbb fürdés, aztán vacsi, hiszen alvás előtt megszoptattam.
Ahogy nagyobb lett és kiváltottam neki az étkezéseket, így a vacsorát is, akkor már előbb volt a vacsora, aztán a fürdés.
A menetrend egyébként az, hogy fél8 vacsi, 8 fürdés, fél9 alvás. Ez persze néha megcsúszik, de alapvetően tartjuk magunkat hozzá. A vacsi és a pancsolás között még lehet egy kis játék, de a fürdetés után felöltöztetem és jön az alvás.
11 hónapos kislányról van szó egyébként. :)
Amióta jó idő van és ovi után megyünk játszótérre, hazaérve azonnal megy a fürdőbe. Aztán vacsora, néha egy kicsi játék majd fogmosás, olvasás és alvás.
3,5 éves a lányunk
Vacsora, majd játék utána fürdés aminek része a fogmosás természetesen es alvas. Két éves a kisfiam.
Egyéves kor alatt elalvas elött tápizott.
15 hónapos, előbb tápszer, utána fürdés. Egyszerűen a tápszer felpörgeti, a fürdés lenyugtatja.
Ha nem szeretnénk még egy órát kergetni a nappaliban, akkor célszerűbb utoljára hagyni a fürdést és utána letenni.
fürdés-vacsora. mondjuk én soha nem csináltam belőle ügyet ha kicsit elcsúszott a napirend, pláne nem nyáron :)
most 5,5 éves, év közben f9-kor van fekvés, tehát 7körül megy fürödni, majd vacsora és van még 1 óra közös játékra, ez régóta működik. de most ugye szünet van, én se dolgozok még 2 hétig, így 8 körül jövünk be és akkor kezdődik a fürdés, vacsora.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!