Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Útlevél készítéshez írásos...

Útlevél készítéshez írásos engedélyt elfogadnak a külön élő szülőtől ha nem tud megjelenni az okmányirodába?

Figyelt kérdés

Ha egy pecséttel hitelesített ügyvéddel írt papír bizonyítaná hogy engedélyezi a másik szülő de nem tud elmenni személyesen.

Mert mindkét szülő jelenléte kellene útlevél igénylésekor de lehetséges így is hogy az egyik szülő nincs jelen csak ez a papír esetleg meghatalmazhatja a jelenlegi párját aláírásra?

Bocsi ha nem írtam érthetően.

Esetleg valaki tudna nekem linkelni hozzá kapcsolódó szöveget?

2015. júl. 28. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a vicc, hogy igen.

Mi nem élünk külön, de a férjem ment be a gyerekkel elintézni az útlevelet. Semmilyen papír nem volt nála, ami igazolta volna, hogy együtt vagy külön élünk, stb.

A kezébe nyomtak egy űrlapot, hogy hozza haza, írjam alá, aztán megcsinálják.

Sietett, felhívott, hogy mi van, mondtam, hogy írja alá helyettem, de hurcolja a gyereket.

Aláírta, ment két kört, visszament és lett útlevél.

A mi esetünkben okés, mert normális házasságban, viszont ha tegyük fel ő egy rosszakaró apa lenne válás után, akkor simán el tudta volna rabolni a gyereket a tudtom nélkül, mégis legálisan.

2015. júl. 28. 20:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Az ügyvédi papírt nem fogadják el, viszont a közjegyzőit igen. [link]
2015. júl. 28. 21:26
 3/3 anonim ***** válasza:

" mégis legálisan."

Az okirathamisitas miota legális?

2015. júl. 29. 04:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!