Ki milyen gyógyszereket visz magával, ha külföldre utazik 1 hétre 4 éves gyerekkel? leirnátok részletesen.
Nurofen, orrspray (tengervizes és homeopátiás), Cataflam csepp, calcium, probiotikum, hasmenés elleni szer, Bepanthen krém, Fenistil gél, Betadine, kötszer, ragtapasz, lázmérő, Aloe vera spray (leégésre), szúnyogriasztó spray, naptej.
Mindig ennyit viszek, de az utolsó 3-at kivéve még sosem volt szükség semmire (kopp-kopp-kopp), viszont nélküle meg nem merek elindulni :)
Utolsó: a lázcsillapító is gyógyszer, hiába nem receptköteles.
Egy tapasztalt szülő pedig egy szimpla orrfolyással vagy hasmenéssel stb. nem viszi orvoshoz a gyereket. Ez nem kisérletezés, hanem puszt rutin és józan ész...
Külföldön pedig megnézném, hogy mondod el a dokinak, hogy mi baja a gyereknek.
Persze, beszélek angolul én is, na de a doki nem biztos...
5!
Külföldön épp azonnal kórházba vinném, ha hányás vagy hasmenés jelentkezne, de mindegy. Olyan országba meg nem utaznék kisgyerekkel, ahol az orvos nem beszél angolul -és én se tenném ki a lábam Magyarországról, ha nem lenne biztos nyelvtudasom
Utolsó: itthon sem minden orvos beszél ám angolul, sőt!
Egy szimpla hasmenéssel pedig nem rohangálok orvoshoz, csak akkor, ha kiszáradás fenyeget. Pont ezért van nálunk a bevált probiotikum és egy enyhe hasmenés elleni szer.
Persze, ha súlyosabb, akkor azonnal orvos, de erre azért ritkán kerül sor, szerencsére...
Egyébként a láz maga nem egy betegség, hanem tünet, tehát a te elméleted szerint azzal is azonnal orvoshoz kellene fordulni.
Amúgy meg honnan tudod, hogy abban az országban, ahová utazol, minden orvos beszél-e azon a nyelven, amin te?
Nekem is mindegy, hogy ki hogyan csinálja, de itt most te voltál az, aki leszólta azokat, akik egy orrfolyással nem rohannak azonnal orvoshoz.
Egyébként meg pont az ilyenek miatt vannak tele az orvosi rendelők, akik még egy kullancskiszedéshez is dokihoz fordulnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!