Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves lányom az ujjaival...

5 éves lányom az ujjaival számol. Meddig normalis ez, vagy egyáltalán nem jó?

Figyelt kérdés

6 éves lesz nemsokára, kb 4 eves kora óta érdeklik a számok, szeret összeadni, kivonni egyjegyű szamokkal. Mindig a kezén számolja ki az eredményt. Nem tudom ez mennyire baj, ha iskolába kerül esetleg hátrányt jelent, rossz szokáskent jelentkezik. Egyszer az oviban az óvónő is rászólt, hogy ne az ujjaival számoljon, hanem fejbe. Szoktassam le róla?

Jövőre megy csak iskolába egyébként.

2015. júl. 16. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Fejben?De hisz még ovis. Elsõben tuti még az ujjain fog számolni és utána is elõfordul majd ha elfárad.
2015. júl. 16. 14:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ameddig szüksége van rá. Teljesen norális még iskolában is. Sokszor én is hasnálom az ujjaimat számoláshoz (lehet kinevetni :))

Óvónő egy igazi gyöngyszem lehet. Nem, ne szoktasd le róla. Majd ha már tud annyira absztrahálni, hogy nem lesz rá szüksége (nem úgy mint én...) akkor majd nem használja.

2015. júl. 16. 14:18
 3/9 anonim ***** válasza:

5 éves, könyörgöm...

Majd általános suli 2.-3. osztályban a tanító néni lassan leszoktatja róla őket, addig semmi baj vele.

2015. júl. 16. 14:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A lányom most végezte az elsőt.

Konkrétan tanították nekik, hogyan számoljanak a kezükön. Nehogy leszoktasd! :)

Óvónőnek meg anyja kínja...

2015. júl. 16. 14:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én is úgy gondoltam, hogy normális, mert másként hogy tudna összeadni egy ekkora gyerek? Csak az óvónő bizonytalanitott el, hogy nincs még számképe. Meg pl szerinte ennyi idősen ránézésre tudni kene 10 dolgot megszámolni, anélkül hogy a kezet használna. Ő csak kb 5-öt tud ranezesre megszámolni, annál többnel mar használja az ujjat. És ezért nem iskolaérett. Szerintem meg az első osztályos tanárnő feladata lesz ezt megtanítani a gyerekekkel, ha mar tudja előbb (mert a legtöbb gyerek olyan ügyes hogy mar oviba tud számolni) az nem probléma.
2015. júl. 16. 14:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Első osztályosok nagy része is így számol. Sőt van, aki másodikban is tizesátlépésnél. pl: 12+9=12+8+1=21

A lányod még nagyon kicsi. Eszközökkel számolni pl. rakj ki annyi villát, ahányan ebédelünk. Apa ma mégsem ebédel itthon, akkor mennyi villa kell? Ezt lehet próbálgatni. Vagy ceruzák számolása, csoportosítása színek szerint, bevásárlásnál ő számolja a kosárba a paradicsomokat, stb. Mindenhol lehet "matekozni". Majd elhagyja az ujjakon való számolást, ráér.

2015. júl. 16. 14:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
brutálisan sötét emberek is képesek elvégezni az óvóképző főiskolát
2015. júl. 16. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 5 eves. O is mindig a kezen szamolja ki az eredmenyt pedig ok mar par hete ketjegyu szamokat adnak ossze es vonnak ki. Megis meg mindig a kezen szamol. Eszembe nem jutott, hogy ez gond lenne. (Ahol elunk 4 evesen kezdik az iskolat. Ezt csak azert irom le, hogy nehogy valaki megkovezzen, hogy ilyet merek tanitani egy 4-5 eves gyereknek :) ).
2015. júl. 16. 15:57
 9/9 anonim ***** válasza:
az ovonő idiota! Hagyd, az én fiam is az ujján számol, bár már 5-ig fejbe. Vizuális tipus :D
2015. júl. 17. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!