Hány éves gyermeket hagynál egyedül a lakásban 5-1o perc közötti időtartamra?
Attól függ, hogy hova megyek. Családi házban lakunk, így hagytam már bent a gyereket 6-7 hónaposan is 5-10-15 percre egyedül. Aludt, én meg a kertben locsoltam.
Lassan 6 éves, ha kint van dolgom és nincs kedve kijönni, simán bent hagyom.
Viszont itthonról még nem mentem el úgy, hogy egyedül maradjon.
Panelban a gyerektől függ, hogy mikor hagynám, unokaöcséim 7-9 évesek voltak, mikor nyáron egyedül voltak otthon.
Ma leugrottam a kisboltba kenyérért, ez 5 perc volt, mert a házunkkal szemben van a bolt.
majdnem 8, majdnem 6 és 3 évesek.
De nem mindig tudom ezt megcsinálni. Teljesen attól függ, hogy épp milyen állapotban vannak. HA nyugodtak, épp senki nem éhes/szomjas stb., akkor lehet. Vagy pl. ha beteszek egy mesét és tudom, hogy azt nézik.
A nagyokkal már meg lehet beszélni. De pl. egyedül csak a legnagyobbat hagytam még otthon.
Ez habitustól is függ, sok mindentől.
tényleg attól függ, hogy hova...
már 1 éves korában kimentem a cicát megetetni vagy a postát behozni míg aludt, 2 évesen bébiőrrel kimentem kertészkedni alvás időben. 3 éves korában már a bébiőrt se vittem mert nem kiságyba aludt, elmondtam neki mielőtt elaludt, hogy ha felébred kint leszek, de mindig ébredésre bent voltam, meg 10 percenként benéztem (meghallottam volna a kértből ha sír, nem nagy a telek).
4 éves korában már mikor ébren volt is kimentem mondjuk a locsolót arrébb tenni... most 5,5 éves, már teljesen laza vagyok, leviszi egyedül a szemetet vagy tv-zik míg kint vagyok, egyedül a kertben nem lehet mert van medence, de nagyon szófogadó, nem csinál semmi rosszat, simán elmehetnék a boltba is, ha olyan lenne, de nem teszem azt azért :) szerintem olyan 1,5-2 év múlva már azt is meglépem, addigra ismerni fogja a számokat, tud majd telefonálni, ez szerintem fontos... :)
7éves fiam multkor nem akart jönni velem az öccséért, kb 15perc volt, mire megfordultam kocsival érte, ő addig számítógépezett.
Az 5évest is hagytam itthon egyszer, de kb 10perc volt az egész, és csak a szomszédban voltam.
Én sem szívesen hagyom itthon őket, de mikor az a pár alkalom előfordult sosem volt gond belőle szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!