Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek agresszívan hisztizik...

Akinek agresszívan hisztizik a gyereke-mi vált be?

Figyelt kérdés

Nem tudtam jobban megfogalmazni, arra gondolok, hogy nem csak hangos, hanem csapkod, dobál stb. Nem hagyhatom simán rá, mert kárt okoz magában (ahogy figyelmetlenül behergelve rángatja magát), vagy a környezetében.

3 éves fiúról van szó, egyedül nevelem. Látja az apját is, de a nagyja rám marad, főleg velem jönnek elő ezek a dolgok, én meg eléggé fáradt vagyok már, hogy mindig higgadtan reagáljak.

2015. júl. 1. 00:07
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Ajaj... Es azon nem gondolkoztal meg el,hogy ez abnormalis?! Ha kart tesz magaban az tobb into jel is lehet... Akar leeht az autizmus jele is... En azt mondom vidd el orvoshoz,amig nem keso.
2015. júl. 1. 02:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Pedig a következetes, nyugodt reakció a kulcs.

Illetve neked kell megtanítanod rá, hogy a felgyűlt feszültséget miként vezesse le.

"Igen, tudom, hogy most mérges/dühös/csalódott/frusztrált vagy. De nézd, ilyenkor üss bele a párnába/ugrálj egy helyben/fuss egy kört a ház körül/mondj varázsigét és jobban fogod érezni magad." Közben te is legyél nyugodt.

Ezzel egyrészt segítesz neki azonosítani az érzelmét (idővel így meg is tudja majd fogalmazni, hogy pontosan mi baja és önmagában ettől is megnyugszik), másrészt a dühöngésen kívül felkínálsz neki más megoldási lehetőséget is.

Gondolj bele, ha te nagyon feszült vagy, majd a főnököd ezt észreveszi és leüvölti a hajadat, hogy most azonnal nyugodjál meg: akkor nyugodt vagy még idegesebb leszel?

Na, ugyanez miatt fontos a gyerekeknél is, hogy nyugodtan közelíts hozzá, ne idegesen. Mert azzal csak fokozod benne a feszültséget, ahelyett, hogy megnyugtatnád.

2015. júl. 1. 05:56
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nem úgy tesz kárt magában, hogy direkt, tehát nem veri a fejét a falba, vagy ilyenek. Véletlenül, ahogy elrohan, vagy rángat magát.

Igyekszem nyugodt maradni, de ő ettől sem lesz higgadtabb sajnos.

2015. júl. 1. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!