Ezzel mi gond, mi az elítélendő rajta?
Egyik nap az egy éves gyerekünk már egy kamasz szintjét feszegette. Minden tiltott dologra vagy ötvenszer rápróbált, hisztizett, akaratos volt, stb. Estére lemerültem. Férjem hazajött, mondtam, hogy akkor most övé a terep, én mára szabadságoltam magam és kiültem egy pohár borral meg cigivel (mielőtt valaki belekötne, nem szoptatok) és az este tényleg a férjemé volt.
Ismerősök erre úgy reagáltak, mintha oroszlánok elé dobtam volna a lányomat. Nem értem. A férjem ugyanolyan jogú és képességű szülő, a lányunknak meg semmi baja nem lesz, ha este pár órát éppen engem nem lát. Másnapra lenyugodtam és feltöltődtem, míg előző nap fogcsikorgatva uralkodtam magamon, hogy ne bődüljek el egy-egy húzása miatt.
Tényleg 0/24-ben nekem kellene mártírkodnom a gyerek mellett, amikor két szülője van?
Ne érdekeljen. Nekem már ezért is szóltak be, hogy egyedül lementem a boltba :D...
Az ilyenek vagy irigyek, vagy csak szimplán rosszindulatúak, de egy biztos, nem éri meg ezen törni a fejedet. Miért ne lehetne egy estét a kicsi az apukájával? Pont így van ahogy írod, teljes jogú szülő ő is. Ráadásul nem egy 1 hetes vagy mit tudom én milyen kicsi gyerekről van szó... és néha mindenkinek jár lazítás. Egyszóval nyugi, és ne foglalkozz mások véleményével...!!
Szerintem az apa is ugyanolyan szülő.
Én is el küldöm őket vásárolni vagy sétálni, hogy kicsit magam legyek,addig legalább ki tudok takarítani.
De pl most, hogy vizsgáim voltak alap volt, hogy az apjával lesz, míg sulizom.
Neked is szükséged van egy kis pihenésre, hogy feltöltődj.
Legkozelebb mondd nekik h ne irigykedjenek hanem probaljak ki, sokat segit. :-)
Mondok jobbat, nalunk van h a nagyszuloknel alszik a lanyunk. Egy eves kora ota rendszeresen, imadja oket, szuleim kerik sokszor h maradhasson. Nem lakunk messze se egymastol. Igy amikor ott alszik van h hazajovunk es alszunk egybol, van h borozgatunk, romantikazunk. Mikor mi. Es sikerul egyutt feltoltodni. Na ezen h kiakadnanak egyesek. Nem kell allandoan a fenekedben lennie, foleg h az apjaval. Vicces.
Ja es az en lanyom 2,5 eves. Dacol rendesen. Neha azon vagyok h bezarkozom a lomosba. :D
Néhány nap múlva műtétem is lesz, három napig benntartanak utána, aztán 6 hétig nuku emelés.
A szüleim és a férjem már lázasan szervezik, hogy milyen váltásban látják el a gyereket, én maximum óvatosan megpuszilni tudom (hasi műtét, védenem kell a területet, emelni tilos).
Erre is volt, aki húzta a száját. Nem értem, mert szerencsére eléggé szociális típus a lányunk, imádja a nagyszüleit is, apját is. Nagyszülők külön örülnek, hogy 1-2 hétig megkaparinthatják. Nekem meg a fekvésen kívül más dolgom nem lesz.
Egyedül azért szívom a fogamat, mert jelek mutatkoznak, hogy elkezd járni és amilyen szerencsém van, pont akkor fog elindulni, amikor én éppen kórházban leszek.
Egy-egy napra hagytuk nagyszülőknél, akkor se volt gond. Most a nagyszülők jönnek ide, én meg néha kibotorkálok vagy kihoznak bámészkodni. De felemelni úgy másfél hónapig nem szabad, úgyhogy nézhetem csak, a hasamat maximálisan védve játszhatok vele esetleg. A csládnak az égvilágon semmi kifogása, mindenki örömmel veti rá magát.
Egyik füleden be, a másikon ki.
Néha az emberek nem gondolnak bele a másik helyzetébe. Mi is kénytelenek voltunk lepasszolni a lányunkat, 3 hónapos volt, amikor megbetegedtem, a férjem meg akkor kezdett az új munkahelyén. Injekciós kezelést kapok, havi egy nap kórház, utána 2-3 nap lábadozás, plusz 1-2 alkalommal még be kell mennem kontrollra. A nagyszülők és a testvérem felváltva jönnek segíteni, mert én fel se bírok kelni, nem hogy ellátni a gyereket. Remekül elvan velük is.
Gyors felépülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!