Veseprobléma? Genny a vizeletben?
6 éves fiam felfázott, legalábbis a doki szerint.
Két hete este, éjszaka meg reggel állandóan pisilni jár, napközben nincs gond.
Megnézték a vizeletet,m genny volt benne, kapott antibiotikumot, nem használt, kapott másféle antibiotikumot, most már kevesebb a genny benne, de még mindig van, másfél hét antibiotikum szedés után.
EL lesz küldve a vizelete tenyésztésre.
Tudom, az majd választ ad, de volt valakinek ilyen vagy hasonló?
A legbosszantóbb, hogy már hónapok óta előjött neki, hogy havonta mondjuk 1x volt 2-3 nap, amikor elalvás előtt kiment vagy 5x pisilni, de amikor mondtam a dokinak, csak legyintett, hogy nem akar aludni, mert más tünete nem volt.
Utána beteg lett tavasszal, akkor megint mondtam, hogy van ez a pisilős gond is, akkor rávágta, hogy majd az antibiotikum kiviszi. Hát nem vitte....
Félek, hogy komolyabb baja lesz. Semmi egyéb tünet nincs.
Már az antibiotikum előtt le kellett volna venni tenyésztésre is a vizeletet, nemcsak üledékre. Akkor célzott anitiotikumot kaphatott volna, amint megvan a tenyésztés eredménye, és lehet, már jól lenne...
Igen, a kislányomnak pelenkás korában állandóan ez volt a gondja, folyton kürházban voltunk. Nem biztos, hogy a veséje érinett, főleg, ha nem volt láza. Nem szoktak azonnal ultrahangot csináltatni, csak ha már visszetérő a betegség (recidivál, úgy mondják). Vannak egyéb, komolyabb vizsgálatok is, amivel a vesekárosodást, anatómiai eltéréseket lehet szűrni, de err csak később kerül sor, ha folytonosan visszaesik.
Keresnék olyan gyerekorvost, aki nem írogatja föl ész nélkül az antibiotikumot, és váltanék. Nemcsak a húgyúti fertőzés miatt, hanem mert egyébként sem jó a fölöslegesen adott ab.
Ahogy mondod, nem volt benne semmi.
Nem mondtak még semmit sem, csak annyit hogy jövő héten ultrahang, de semmi egyebet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!