Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekek aranyköpései!?

Gyerekek aranyköpései!?

Figyelt kérdés
Ugyanezt a kérdést kiírtam babák témakörbe, de az egyik válaszoló nagyon unatkozik és belekötött :)
2015. jún. 6. 12:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

és mire vagy kiváncs-hogy gyűjtjük-e,vagy konkrét példákra?

nálunk félig van egy füzet-most 7éves kisfiam szövegeivel

2015. jún. 6. 12:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Konkrét példákra. Lányom most 2,5 éves, nemrég kezdett el mondatokban beszélni, de néha olyanokat mond, hogy a hajam is égnek áll :)
2015. jún. 6. 13:01
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

-Mama, én most nem szeretlek.

-Miért?

-Mert lemúlt a rosszkedvem.

-Kislányom, ez milyen szín?

-Hááát, beton. (és valóban egy betonkerítés volt)

Állunk a körforgóban, az a hülye aki bent volt, kb. mínusz kettővel ment. Gyerek beszól: -Menj már, b+! (hát igen, bizony, van amikor káromkodunk)

-Imádlak! Te vagy a legvilág!

-Majd én megsípom! (megfújom a sípot)

Vittem a bicikli vázán: -Na, jó ilyen magasan gurulni?

-Igen, főleg, hogy nem potyogok le.

-Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Volt egy gyümölcsfája. Vége. (jó hosszú mese volt)

2015. jún. 6. 14:55
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

"Ettől felforr az idegvizem." (4 éves)

"Anya! Ez olyan foszforékoló matrica?"

2015. jún. 6. 15:01
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

3-4 évesen:

-Ó, kitől örökölted ezeket a csodálatosan kék szemeket?

-A nevelőapukámtól.

-Kije vagy Anyának?

-Az édes kis főnöke. (egyébként édes kis csillaga

szokott..)

-Megtöröljem a szád? (fagyizás közben)

-Ha akarod.... (közben unottan megvonja a vállát)

-Elég édességet ettél ma, amúgy is mindjárt vacsora. A túró-rudit majd megkapod reggelire.

-Anya, akkor reggelizhetek most?

-Ne vedd a szádba a csavart! Lenyeled, megfulladhatsz!

-Tudom, már olvastam róla.

-Mitől sebes az orrod?

-Elestem az oviban az udvaron.

-Sajnálom! Nagyon fájt? Sírtál?

-Igen.

-Megvigasztalt valaki?

-Igen.

-Ki?

-Én magamat.

-Anya, honnan lehet tudni, hogy egy csiga fiú -e vagy lány? Mert én még sosem láttam virágos csigaházat...

-Melyik könyvből meséljek ma este?

-A tűzoltósból.

-Ó, azt már kívülről tudjuk. Mesélhetnénk a nyuszisból. Kíváncsi vagyok a folytatásra..(próbálnám meghozni a kedvét)

-Akkor mesélj belőle magadnak, Anya.

-Mi ez?

-Bacon szalonna.

-Fúj, én biztos nem eszek béka szalonnát!

-Mi az oka, hogy ma olyan különösen kedves vagy velem?

-Szépet álmodtam, és belement a kedvesség a szívembe.

-Anya, a dadus néni nyugdíjba fog utazni, és soha többé nem jön onnan vissza.....

Egyedül megeszi az egész doboz bonbont, amit névnapjára kapott. Mondom neki, nem valami kedves dolog, hogy senkit nem kínált meg belőle. Elszégyelli magát, és ígéri, máskor megkínál. Bennem a kisördög, megkérdezem, és ha akkor is elfelejted? Azt mondja kis gondolkozás után: -Anya, inkább vegyél magadnak is és edd meg azt.

2015. jún. 6. 17:45
 6/12 A kérdező kommentje:

Jaj nagyon aranyosak :))) Írhattok még, várom a további válaszokat is!

Reggel anyum vett nyalókát mindkét gyereknek, lányomnak leesett a nyalóka szára, erre: Hogy fogom én ezt megenni?

Aztán egy sarkított példa: szedik a retket a kertből, férjem beszól neki viccesen ott a retek a lábadon! Lányom erre: Nem a lábamról retek, a kertből retek!

2015. jún. 6. 20:39
 7/12 anonim ***** válasza:
79%

Amikor visszamentem dolgozni és reggel még nem ébredt meg a kislányom (2 és fél éves volt), mamával maradt, mikor észrevette hogy se anya se apa, akkor ezt mondta szomorúan: >drága anyukám, drága apukám kereslek titeket, hol vagytok?<

Egyik nap amikor már nagyon álmos volt és véletlenül nekiment a falnak, azt mondta: <Engem még a fal is bánt<

Eppen ma elővettem egz kinőtt szandálkáját, és mondtam hogy majd elvisszük az unokatesójának, azt mondta: kicsi neki, nem fér bele a sarka..(a lényeg itt az volt hogy nem akarta nekiadni)

2015. jún. 7. 17:01
 8/12 anonim ***** válasza:
94%

7 es vagyok megint

Kérek puszit-nem adok-miért?- elfogyott..

2015. jún. 7. 17:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Lábikó - kezikő...
2015. jún. 8. 10:41
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

Hát; ugyan nem aranyköpések, de érdekesek.

Anyuka kérdezgeti a kislányt, ahogy a sötét temetőn mennek át hazafelé, hogy nem félsz itt a sötétben a sírok között; én bizony nagyon félek. Gondolom, meg akarta ijeszteni a gyereket.

Erre a gyerek; ne félj, anyukám, csillagszemem van, majd én világítok neked!

A másik; vendégségben megkérdik a kisfiút, hogy éhes vagy-e,öcsike. Erre az ránéz tanácstalanuk az anyukára, és megkérdezi; anyu, éhes vagyok?

És még hadd mondjak annyit, hogy nagyon jellemzőek az ilyen mondások a gyerekekre, hogy milyen felnőttek lesznek.

2015. jún. 9. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!