Ilyenkor tényleg csak a magánóvoda/bölcsőde jöhet szóba? Többi lent.
Figyelt kérdés
Kisfiam januárban tölti majd be a 3-mat. Már négy óvodában is érdeklődtem de egyikben sem veszik így be szeptemberben és év közben sem, majd csak a következő évben. Mivel most kismama vagyok és itthon leszek majd a kicsivel a bölcsődét is buktuk. Látom a kisfiamon, hogy már nagyon igényli a társaságot, jó lenne ha mehetne vagy bölcsibe vagy oviba. De ilyenkor most tényleg csak az lehet erre a megoldás ha magánoviba viszem vagy pedig itthon marad velünk a következő szeptemberig?2015. jún. 1. 15:28
11/15 anonim válasza:
Ezen most miért csodálkozol, mi ezen az elszomorító? A gyereked még nem óvodaköteles, oviba ezért nem mehet, a felügyelete megoldott, bölcsibe meg ezért. Tulajdonképpen csak azért vinnéd valahova, hogy szórakozzon. Nincs ezzel baj, én is elvittem családi napközibe 2,5 évesen a lányunkat, de szó nélkül kifizettem. Fel sem merült bennem, hogy ezt az adókból kellene az államnak finanszírozni.
12/15 A kérdező kommentje:
:-) Az az elszomorító, hogy ez nem egységesen megoldott. Van ahol biztosítanak lehetőséget az év közbeni kezdésre van ahol pedig nem így van akinek a gyereke már " szórakozhat" ingyen van akinek nem. Amúgy jogos a meglátásod :-D
2015. jún. 1. 18:00
13/15 anonim válasza:
Gondolom ti is nagyvárosban éltek, ha ennyire nincs hely az ovikban. Ennek ez a hátránya. Az előnye meg az, hogy mondjuk van munkahely, jobbak a fizetések, kényelmesebb az élet. Van olyan ismerősöm, aki falun lakik és még bölcsibe is tudta vinni a gyereket, úgy hogy ő otthon van. Viszont nincs munka. Ha van, akkor is minimálbér, vagy közmunka. Ez van. Én nem cserélnék vele.
14/15 anonim válasza:
bocsi hogy közbeszólok, de a legtöbb gyerek nem azért van oviban mert szórakozni akar, hanem mert a szülők dolgoznak, és máshogy nem tudják megoldani a felügyeletet..
15/15 A kérdező kommentje:
A "szórakozást" az olyan esetekre értette a 11-es válaszoló mint a mienk is amikor itthon is tudna maradni hiszen én itthon leszek a picivel és csak azért menne oviba korábban mert látom rajta, hogy jobban érzi magát gyerekek között, hiányolja a társaságot. Nyilván aki visszamegy dolgozni annak nincs választása ha tetszik a gyerkőcnek ha nem :-(
2015. jún. 1. 20:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!