Naponta hányszor és hány órát van kint 2 év körüli gyermeketek a levegőn? Kertes házban vagy társasházban laktok?
4-es vagyok. Én kétnaponta főzök, általában reggel felkelés és gyors reggeli után összerakom az ebédet, a fiam imád a konyhapultnál ténykedni, gyurmázni, figyelni engem, tehát nem akadályoz, úgyhogy egy gyors ebéd 1 óra alatt kész van. Tehát 10 órára, amikor indulunk sétálni, el is készül az ebéd.
Takarítást pedig hétvégén a férjemmel közösen végezzük, együtt rutinosan elég hamar rendbevágjuk a lakást. Hétközben egy rövid porszívózásra-felmosásra pedig bármikor találok időt, csak akarni kell.
Mosást reggel beteszem, mielőtt elindulunk, ki is lehet teregetni.
Mosogatnom nem kell, megcsinálja a mosogatógép. A tiszta adag edényt mindig elpakolom, így a piszkosakat automatikusan rakom be a gépbe, ha megtelik, elindítom. Így sosem áll a mosogatóban a mosatlan edény.
Délután, amikor a férjem végez, azonnal jön utánunk csavarogni, tehát minden nap együtt csinálunk programot, így nem sajnáljuk hétvégén azt az 1-2 órát a takarításra. Ő mindenben segít.
Én is kétszer másfél-2 órára viszem ki, kutya is van, úgyhogy mi tényleg minden időjárási körülmény közt kimegyünk, nem is volt még soha beteg a gyerek.
Reggel mikor felkelünk 7-8.kor, reggeli aztán "együtt mosunk". Szeret szennyest válogatni, meg ő nyomja be a mosógép gombját, hasonlók.
Kicsit játszok vele, olvasunk,teregetünk kb. fél 10-ig, tízóraizik aztán kimegyünk. (Elég lassan eszik, ilyenkor van 15-20 percem mellette a konyhában szöszmötölni.) 10/fél11-től délig kint vagyunk. Délben eszik valamit és alvás 2-ig.
Alvásidőben főzök (mindig valami gyorsat ami fél óra alatt megvan, vagy csak bedobni kell a sütőbe és elsülöget magában, pl. csirke) illetve akkor felsöprök felmosok. Ha nagyon kell, vasalok. Ez másfél óra alatt általában megvan, maradék fél órában kávézok,pihenek.
2-kor felkel, megesszük a friss ebédet, utána kis önálló játék a nappaliban, én rendet rakok mellette, ha kell.
3-4 körül kimegyünk és kint vagyunk 5-fél6-ig. Fél6-kor vacsi, aztán 6-tól fél7-ig nézhet tvt, így ilyenkor is van fél órám házimunkára,amíg tv-zik.
Utána fél órát csak vele foglalkozok, mesét olvasunk, hasonlók és 7-kor ér haza apa. Amíg apa fürdet, addig rendberakom a gyerekszobát estére, kikészítem a pizsamát stb... Apa fürdés után még olvas neki, "beszélgetnek" és 8-kor alvás.
8-tól este 10-ig csinálhatom még ha marad valami, van hogy boltba megyek, errefelé 9-ig nyitva van.
Szerintem annyi a lényeg, hogy folyamatosan csináld amikor hirtelen van kis időd. Nekem csak az az esti 1 óra segítségem van, hogy a férjem fürdet/altat ill. nyilván utána otthon marad az alvó gyerek mellett, ha el kell mennem. Meg vond be amibe lehet a gyereket, ha nem is hasznos segítség, amíg ő elszöszmötöl 1 polc letörlésével, addig te gyors leporolsz 5-öt. Vagy ruhaválogatásnál ő viszi a mosógéphez a szennyest. Teregetésnél adogatja, válogatja a csipeszeket meg hasonlók. Vagy ha látom hogy nagyon belemélyül a játékba, akkor mondjuk gyors letörölök ablakmosóval egy tükröt, vagy elteszem azt az 5-10 dolgot ami elöl van az előszobaszekrényen.
Ja amit szeret még: virágot locsolni! Arra mindig figyelmeztet:)
Meg ami fontos, hogy amíg kint vagytok, addig se otthon csinál kupit:) Sokkal kevesebb pakolnivaló van, ha sokat vagyunk kint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!