Mosható pelenkát használnék miket kell beszereznem hozzá mennyit és hol a legolcsóbb?
Tapasztalatot meg nem tudok megosztani, mert mi is most kezdjük a masodik babával. A kezdő keszletet tudom megosztani:
- 6 pop-in újszülött külső es 19 belső hozza
- 1 db bambino mio újszülött külső
- 20 db 1-es méretű bambino mio predold
- 15 db tetrapelus
- 4 db 1-es méretű bambinomio külső
- 2 db pop n gro külső (allithatos)
- 5 db lollipop bambuszbelso éjjelre
- 15 db olcsobb zsebes pelus
- 2 db bambinex allithatos pelus + ehhez belső
- egyeb bambuszbelsok
- 1 tekercs kakifogo papir.
Én másfél évig használtam, tényleg alig volt pelusköltségünk, de életvitelünk úgy alakult, hogy át kellett térni a "hagyományos" eldobhatóra.
Mi egyenesen a kínai gyárból rendeltünk zsebes pelust 24 db-ot 48 betéttel, pk.nélkül így volt a legolcsóbb (kb.1400/db). Legjobb és ha nem vagy ellene próbálj ki használtan néhányat (én úgy adtam el őket, hogy nem lehetett megmondani hogy használtak, olyan tiszták voltak). A saját betétjeivel néha kiszivárgott a pisi, ezért elég hamar rászoktunk a textilpelus-saját betét kombóra és a színes zsebes részűt pedig külsőként használtuk. Így több volt a mosnivaló, de biztonságosabb volt. Éjszakára, ill. nagymamákhoz, utazáshoz eldobhatót adtam - így is kb. 1-1,5 csomag eldobható kellett havonta.
Az anyatejes kakihoz ajánlják a kakifogót, de igazán felesleges, sőt nagyon kimarta a baba popsiját. A legegyszerűbb, ha sima nedves törlőkendőt kiöblítesz és kimosod, megszárad és azt teszed a pelusba, majd a kakival együtt egy kiflis zacsiban ki a szemétbe, kb. ennyi a hulladék (plusz a mosás).
Én kb. 2-2,5 óránként cseréltem pelust.
Tárolni én fedeles dobozban tároltam, nem volt szaga (száraztárolás, a pisiset csak beledobtam, a kakisat kiöblítettem), mosás előtt egy öblítő programmal átöblítettem, majd 40 fokon kimostam - sok a vita a mosószerrel kapcsolatban, van kifejezetten pelushoz a szappantartalma miatt- ez eltömíti a pólusait és ezért átereszt. nem tudom, én reszelt Tisza szappannal mostam, ecettel öblítettem nem eresztett.
Én szerettem a technikáját, a férjem utálta (cserélni is, a dobozokat is).
Nekem szárítógépem van, három naponta mostam. Ha teregetsz akkor napi 6-7 db kell nappalra, a betétek nehezen száradnak, kell 1,5 nap hozzá lakásban - ezért van hogy sokan betáraznak rengeteg db-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!