Hogy magyarázod el pici gyerekednek ha kérdezi, hogy mi a szél? És azt hogy miért van pelusod (havikor betéted)?
ráfújok a hajára, arcára és mondom mozgó levegő(ha nagyobb, akkor légáramlás)
betét, mert én lány vagyok és már nagy és nekünk ilyen van, a kicsiknek meg pelenka, (ha kisfiú, neked nem lesz mert nem vagy lány)
A szélről még nem kérdeztek a lányaim (4, 6)
"nya vérzik a nund?" "Igen vérik" "És fáj?""Nem fáj" "Miért vérzik?" "Mert nagylány vagyok már. Ha ti is nagylányok lesztek nektek is vérezni fog minden hónapban"
Az már más tészta hogy másnap az oviban is ezt ecsetelték :D
A szél pontos definíciója, ha valaki nem tudná:
A szél a levegő azon része, amely siet. :)))
POnt tegnapelőtt volt szó a szélről. 6 és 7,5 évesnek így magyaráztam: a Föld egy gömb alakú bolygó (ezt tudták), körülötte van egy levegőréteg, ez a légkör, ennek a mozgása a szél.
A mentruáció témán már rág túl vagyunk, habár a cserét nem szeretném ha bárki végignézné, főleg mivel tampont használok. Magyarázat: körülbelül havonta egyszer minden felnőtt nőnek kitisztul a testében egy váladék, onnan jön ki, ahonnan a kisbabák is, és részben vérből áll. Ez nem rendszerint fáj (nem a frászt nem) és annak a jele, hogy egészségesen működik a testünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!