Miért képzel be magának betegségeket a 4 éves lányom? Minden nap előáll azzal, hogy fáj valamije. Természetesen dokinál voltunk, nem talált semmit. Egyre agyamentebb ötletei vannak.
Kiválthatja, persze. Ahogy írták valószínű rá kevesebb figyelem jut.
Nem tudom, milyen a napirendetek, de ha meg tudjátok oldani és jelenleg nincs ilyen időszak akkor lehet, kellene olyan, amikor csak Te foglalkozol vele. Mondjuk minden nap -vagy hétvégén hosszabb időre - hasonló időszakokban.
Az is lehet, hogy a 7 hónapost magadhoz öleled sokszor, míg kézben van és neki is hiányzik.
Barátnőm úgy oldotta meg, hogy a nagyobbtól is mindig puszit kért, gyere kapaszkodj anyába, simogassuk együtt a kicsit és hasonló, 1-2 másodperctől pár percig tartó időintervallumokban őt is bevonta a testi kontaktusba.
Mivel sokat nem tudunk így igazi tanácsot sem lehet adni, de az alapkérdésedre a válasz: kiválthatja és addig míg féltékeny lesz a kicsire, ami ahogy telik az idő inkább növekszik mint csitul, ha nem kapja meg azt a figyelmet amit szeretne.
3. vagyok.. igen, akkor ahogy az 5. írja nem kell ezekre odafigyelni és akkor leszokik róla, hogy ilyen negatív dolgokkal váltson ki figyelmet. Testvéremék nagyobbik gyereke a földhöz verte magát. Ők meg ránéztek és elmentek mellette.. hát kb. 3x próbálkozott vele..
Esetleg kicsit durvább, hogy jajj kislányom, ha beteg vagy ágyban a helyed, ez egy kolleganőmnek vált be, de nálam ez olyan határesetes lenne.
Próbáljátok megkérdezni mit szeretne, milyen érzései vannak a kicsivel kapcsolatban.
Az is lehet, hogy ha bevonjátok a kicsi átpelusozásába, fürdetésébe, vagy másba és akkor ő lehetne az ügyes "nagylány" aki anyáskodhat. Ezzel a kicsi fölé helyezitek a családi rangsorban, míg most valószínűleg utolsónak érzi magát, ezért is a féltékenység.
Nekem eddig terjedt a tudományom, remélem találsz rá megoldást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!