Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves leánygyermeked dmiket...

5 éves leánygyermeked dmiket tud már? Mi az amibe nagyon jo? mit szeret játszani? Mennyire önnáló

Figyelt kérdés
2015. márc. 16. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Július elején lesz 5 éves a lánykám.

Nagyon önálló elég régóta. Segít nekem mindenben, bármit csinálok, főzés, takarítás, stb. A memóriája szuper, mindent hamar megjegyez.

Nem tud még olvasni, írni sem - nevét sem, csak 30-ig számol.

Szeret boltososat játszani, a babáját ellátni és tologatni, sokszor játszik ovisast otthon - etet, altat, fegyelmez. Állandóan mozgásban van és nem válogatós, mindent megeszik. És imádom 😁.

Te kislányod milyen?

2015. márc. 16. 10:39
 2/7 anonim ***** válasza:
5,5 éves lesz a nagyobbik. Miket tud? Szerintem mindent, amit ennyi idősen tudni kell. 120-ig számol, felismeri és leírja az abc felét kb. könnyen megjegyez mondókákat, dalokat, szépen visszaadja a tanultakat. Benti tevékenységként rengeteget rajzol, fest, a babáival vagy a húgával játszik vagy órákig képes legózni velem. Kint biciklizik, rollerezik, hintázik épp mihez van kedve vagy csak ismerkedik a természettel és gyűjtögeti a leveleket, bogyókat, csigákat. Egyedül öltözik, vetkőzik, ha épp nincs kedve a húgával fürdeni, akkor egyedül lezuhanyozik. Cipőt kötni még nem tanultunk, mert tépőzáras cipőjei voltak eddig. Tisztálkodásnál néha a fenekét még ki kell törölni, mert ahhoz lusta. Nagyjából ennyi jutott eszembe, de kérdezz, ha érdekel még valami.
2015. márc. 16. 10:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy a saját meg a barátnője nevét szépen leírja.
2015. márc. 16. 10:45
 4/7 A kérdező kommentje:

lánykám tud számolni 30 ig

illetve felismeri a számokat 100ig

nevét lakcimét pontos adaokat tudja

(irni nem tud nem is kell még ebbe a korba)

rajzolni és festeni, szinezni imád

kiváloan felrakja a sakktáblát mindnet helyére.

önnálló mindenbe lényegében:öltözködés (le föl)

fürdés, wc,hajmosás, szendvics tea készités.

szeret minden elpakolni.

Imád szerepjátékozni Tesoját bevonja ajátékba aki csak 2 éves.

imád oviba járni.

cipöfüzö bekötés az nem megy neki

2015. márc. 16. 10:52
 5/7 A kérdező kommentje:

egyébként meg azon filoztam hogy iszonyatosan gyorsan fejlödnek a mai kor gyermekei. Az egyik ismerösöm fia most 7 éves isibe jár és már az elsö osztályba olvasni tanulnak!!

ez számomra hihetelen hiszen anno mi szerintme olyan 3 .4.dik osztály körül tettük.

Azt még hozzá se merem irni hogy kiváloan ismeri a számitogépes kütyüket. noha nem használhatja csakakkor ha én megengedem és ska is bizonyos idötartamba

2015. márc. 16. 10:55
 6/7 anonim ***** válasza:
??? Te hol és mikor jártál iskolába? :) Már mi is elsőben tanultunk olvasni, a mai gyerekek nagy része meg már akkor tud, mire suliba kerül.
2015. márc. 16. 11:47
 7/7 anonim ***** válasza:

1.vagyok.

A nevét, lakcímét, anya, apa, nagymama, nagypapa és a nagynéni nevét tudja.

2015. márc. 16. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!