Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olyan létezik, hogy egy...

Olyan létezik, hogy egy gyerek teljesen egészségesen megszületik, és aztán egyszercsak szellemi fogyatékos lesz?

Figyelt kérdés
Nekem ez nagyon fontos, kérem, aki tud, hallott, tapasztalt bármit ezzel kapcsolatban, az írja meg! Köszönöm előre is.
2015. márc. 14. 09:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

ne ijesztgetni akarlak, de azért azt, hogy egészségesen születik egy gyerek, kb. 2 éves korában lehet kimondani...

mert pl. az oxigén hiánynak vagy a mozgás késése vagy a beszéd elmaradása az első tünet, egyébként egészségesnek néz ki...

barátnőm gyereke oxigénhiányosan született, 11 hónaposan derült ki! nem állt fel, ezért mentek el orvoshoz... most 4 éves, azóta se állt fel meg persze beszélni se tud...

egyszercsak nem lesz fogyatékos ok nélkül, persze vannak betegségek amik később jelentkeznek, autizmus pl. tipikusan ilyen, 15 hónapos kor körül jönnek a furcsaságok..

azért grimaszokon nem pánikolnék ennyire :) ahogy fura hangokat hallat, úgy fura arcokat is vág, hisz fedezi fel a testét. de valóban, gyerekorvos vagy neurológus az út, ahol ki tudják vizsgálni. mondjuk 1 évessel nem igen szoktak foglalkozni ha ennyi "tünet" van, esetleg várj még fél évet...

2015. márc. 14. 12:38
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha felismerték a kórházban (nem mindig ismerik fel, lehet az oxigénhiány átmeneti a szülés alatt), hogy oxigénhiányos volt a baba, az anyukák általában figyelni szokták a fejlődését utána és a gyerekorvos is. Lehet korábbi jele is az elmaradásnak, pl. fejét nem tudja emelni, ha kezénél fogva húzzák vagy a hipotóniát is látják már pár hónaposan, nyelési rendellenességek lehetnek, furcsa remegések, "kifli" alakban fekszik háton, nem szeret, nem tud hasra feküdni, hason lenni, a fejét sem tudja így megtartani..stb. Gyerekneurológushoz vidd. De tudod, az egészséges gyerekek is nagyon sok furcsaságot csinálnak ;-)
2015. márc. 14. 13:15
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az autizmus a jelenlegi tudományos álláspont szerint veleszületett. Csak a tünetek jelennek meg később vagy válnak nyilvánvalóvá.
2015. márc. 14. 13:16
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy távoli ismerősöm gyerekének van ilyen betegsége. Úgynevezett Rett-szindróma. Nagyjából annyit takar, hogy teljesen egészségesen fejlődik, megtanul minden mozgásformát, elkezd beszélni...már szalad stb. és egyszercsak elkezd úgymond "visszafejlődni". Botladozik, nem érteni a beszédét és szép lassan leépül. Pontosan nem tudom mi ennek a lefolyása, meg mennyi idő/milyen korban. Szerintem sajnos van több ilyen betegség is.
2015. márc. 14. 13:19
 15/20 A kérdező kommentje:
és akkor 1 évesen meg tudják vizsgálni rendesen, vagy várjak?
2015. márc. 14. 13:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudják vizsgálni. Pár hónaposan is viszik már a kisbabákat gyógytornára (pl. Dévény). A gyermekneurológus meg tudja neked mondani egy vizsgálat után, ha baja van a kisfiadnak vagy valami gyanú merül fel. Esetleg visszarendel titeket később kontrollra vagy gyógytornát javasol.
2015. márc. 14. 14:04
 17/20 anonim ***** válasza:
A gyerekorvosotokat kérd meg, hogy adjon beutalót a fejlődésneurológiára. Ott megnézik és megmondják azonnal, hogy van-e gond a babával.
2015. márc. 14. 19:51
 18/20 anonim ***** válasza:
47%
A Pető Intézetbe járok minden hétfőn, jövőre ott szeretném folytatni tanulmányaimat. Hallottam egy olyan esetről, hogy egy kisfiú makkegészségesen született, majd egy általános oltás (amit sok gyerek megkap) allergiás reakciót váltott ki nála. Az állapota romlik, szellemileg és fizikailag is épül le. 5 éves, de már csak pár éve van hátra. :(
2015. márc. 15. 12:56
 19/20 anonim ***** válasza:
51%
Na, már alig vártam az oltáskritikusokat!
2015. márc. 15. 13:08
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért első körben a gyerekorvost kérdezd meg. És ha lehet fényképezd, vagy videózd le ami téged aggaszt. Az én kislányom is vág grimaszokat, 1 éves múlt, akkor csinálja ha látja hogy nekünk tetszik és nevetünk rajta, ezért én nem is foglalkozom vele. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Ha egyébként egészségesen fejlődik, valószínűleg semmi baja, de a megnyugtatásod kedvéért kérdezz rá az orvosnál.
2015. márc. 15. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!