Baj-e, hogy az 5éves fiam tudja kezelni a számítógépet és szeret vele játszani?
Ez egy kettős dolog.
Egyrészt a mai világban alapos felhasználói (már-már programozói) ismeretek nélkül nehéz boldogulni (mivel a számítástechnika az élet minden területén jelen van az oktatástól kezdve a legkülönbözőbb foglalkoztatási szintekig), másrészt számtalan példa van arra, hogy az igen fiatalon a számítógép (álom)világának rabjává vállt gyerekek, kamaszok, ifjú felnőttek teljesen elszigetelődnek, a társaikkal együtt azok között "normálisan felnövő" többi fiatalhoz képest szocializációs problémákkal küszködnek és gyakorlatilag képtelenek arra, hogy az élet bármely vonatkozásában normális kapcsolatokat kialakítsanak és működtessenek.
Én azt gondolom, hogy ezen kettősség miatt a szülő egyet tehet, megpróbálhatja megtalálni az "arany" középutat.
Én alapjáraton teljes mértékben ellene vagyok a számítógépes játékoknak, mert az semmiről sem szól, csak arról, hogy kinek van meg a legújabb, még jobb játékprogramja, ahhoz kinek van még jobb, még jobban felszerelt számítógépe és ezekben a játékokban ki milyen szinten van már.
Gondolom kár részleteznem a probléma előfelével járó anyagi megpróbáltatásokat, így azzal nem is foglalkoznék most, de szerint a nagyobb gond a játékokban való jártasságal kapcsolatos.
Ahhoz ugyanis, hogy valaki igen tájékozott legyen ebben a témában és a többi srác előtt is elismerten jó játékos legyen, igen-igen sokat kell a számítógép előtt ülni, mely elpocsékolt idő nincs arányban az ennek során szerzett "extra" számítógépes tudás mértékével arról nem is beszélve, hogy a gyermek addig sem kommunikál más emberekkel, adott esetben nem tanul, nem eszik rendesen, nem sportol és egyáltalán mindent leszar magasról.
Persze a gond az, hogy a számítógéppel való kezdeti ismerkedés a játékokkal indul, pláne egy 5 évesnél, de szerintem egy szülőnek (és nem a gyereknek!) meg kell tudnia húzni a határt a még egészséges szintű alkalmi játék és a már "kóros" számítógépezés között.
Én azt gondolom, hogy fontos a számítógép, de vigyázni is kell vele, mert végső soron akár árthat is...
remélem segítettem egy picit. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!