Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hamarosan esedékes az 5 éves...

Hamarosan esedékes az 5 éves státusz vizsgálat. Kötelező elvinnem a gyereket vérvételre? Mi van, ha kihagyjuk?

Figyelt kérdés
2015. febr. 25. 11:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Borsod megye, itt kötelező 5 évesen a vérvétel, + vizeletvizsgálat. Szemészet pupillatágítással, hallásvizsgálat.
2015. febr. 26. 11:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Pupillatágtás??? Anyám de jó, hogy nálunk ilyen nincs. Másképp nem tudják csekkolni, hogy jól lát-e? Minek egy egészséges szemet széjjelcsesztetni???
2015. febr. 26. 14:13
 13/17 anonim ***** válasza:
Ne hagyjátok ki. Az 5 éves státusz kell majd a beiskolázáshoz, ott is kérni fogják.
2015. febr. 26. 14:26
 14/17 A kérdező kommentje:

Akkor úgy látszik, ez leginkább Borsodban elterjedt.

Próbáltam a gyereknek szépen adagolni, de reménytelen a dolog. Márpedig én erőszakkal nem fogom berángatni vérvételre. Tőle max. csak úgy tudnának venni, ha le lenne kötözve. Már akkor boldog leszek, ha a pupillatágítást hagyja majd. Komolyan nem értem, mi szükség van egy 5 évesnél ilyen vizsgálatokra.

2015. febr. 27. 13:17
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha ilyen a felfogásod, akkor meg én nem értem, mi értelme gyereket vállalnod? Gyermeked egészsége az első helyen kellene hogy legyen, és egy szűrővizsgálaton nagyon sok rejtett nyavalya időben kiderülhet. Pont olyanok vagytok, mint a mai tinigyerekek fütyivizsgálatkor: Ellenzik, tiltakoznak, értetlenkednek, mint te, aztán idővel később meg ide írogatnak ki kérdést, hogy fitymaszűkületük van! Igaz, a tiéd kislány, de a szitu egykutya.

Akkor? Mi értelme tiltakozni a szükséges rossz ellen?

Az meg megint elképesztő, hogy itt így csinálják, ott meg akkor. Ez aztán egységes magyar rendszer!

2015. márc. 1. 12:24
 16/17 A kérdező kommentje:
Na, megjött már egy nagyokos...
2015. márc. 2. 12:55
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha neked is lett volna, te is megtehetnéd, kérdező!
2015. márc. 2. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!