Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van köztetek olyan anyuka aki...

Van köztetek olyan anyuka aki 1-2 óra alatt pucba dobja a házat és utána nincs mit csinálnia?

Figyelt kérdés

2015. febr. 4. 12:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
8-as mi az a ringató? még nem hallottam
2015. febr. 4. 13:22
 12/24 anonim ***** válasza:

8. vagyok

Zenés, mondókás foglalkozás kicsiknek, mi nagyon szeretjük

[link]

2015. febr. 4. 13:26
 13/24 anonim ***** válasza:
1-2 óra alatt lehet takarítani persze. én akkor szoktam mikor a kicsik jól elvannak magukba, szerencsére kislakás. a kaját megfőzőm még előttük mielőtt felkelnek. és ennyi .de sosincs az hogy unatkozás. mindig van mit csinálni ,kicsikre vigyázni,etetni, boltba menni stb....
2015. febr. 4. 13:29
 14/24 anonim ***** válasza:

Nálam biztos van aki többet csinál de kb ilyen egy napunk.

9kor kelünk, megcsinálom a tápszert, megeszi a lányunk, pelenkacsere, átöltöztetem. Megcsinálom az ágyat. Játszunk egy kicsit, amit látom h egyedül elvan akkor megyek megreggelizem, elmosogatok. Utána megint együtt játszunk. Megcsinálom neki a kaját, eszik utána játszik kicsit alszik. Hisztisebb napon ilyenkor készítem elő a kaját magunknak, ha jó napunk van ilyenkor pihenek, olvasok. Amikor fel kel megcsinálom az ebédet, neki meg az uzsit, ekkora apa is hazaér általában, séta. Utana vacsi apával. 7-8 között fürdés apával. Mi is fürdünk, beszélgetünk. Közben játék, aztán 11 fele elalszik.

De amúgy meg ez olyan h pl hétvégén szoktam mosni, de ha hétközben vmi miatt sok koszos ruha van vagy hétvégén ágyneműt húzok akkor már hét közbe kimosom a ruhákat mivel kicsi a hely nem tudnék egyszerre annyi mindent kiteregetni. Néha van h nagyon jól el van egyedül akkor uncsi lenne egész nap netezni azért akkor papírokat rendezek, átválogatom a ruháit.

De amúgy pl egy 150 nm-es házba van mit takarítani kétlem h azt pl vki egy napra hagyná, ő biztos több mindent csinál mint én a 43 nm. Na meg persze akinek több gyereke van. Most várom a másodikat de már félek h pisilni sem lesz időm a 2 kicsi mellett mert hát a mikor szülök a "nagy" 1.5 éves lesz.

2015. febr. 4. 13:31
 15/24 anonim ***** válasza:
Amit leírtam napot azt hétköznapra gondoltam. Hétvégén takarítok.
2015. febr. 4. 13:34
 16/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy lehet mindennel 1 óra alatt végezni, ami a háztartást illeti.

Én több helyről is megkaptam már, hogy biztos szuper anya vagyok, stb .. amikor elmondtam/leírtam, hogy én hogyan is csinálom a napi dolgokat.

Mondjuk szerintem a háztartást illető dolgokba a férjnek is ugyanúgy be kell szállnia, mint a feleségnek.

Oké, az édesanya van 0-24 óráig otthon min. 2 éven keresztül, de vannak olyan dolgok, amiket gyerek mellett (felügyelet nélkül!) nem tud megoldani. Legalábbis nekem a vegyszerekkel történő takarítás (fürdő és a wc) nem megoldott úgy, hogy a gyerekeim a lábaim alatt játszanak. Ezt mindig akkor csinálom meg, amikor a férjem itthon van és a skacokat leköti.

Igaz, mind a két gyerekem elég hamar már lekötötte saját magát. A nagy most 4 éves, a kicsi 1 éves.

Így már ők eltudnak együtt játszani, bár néha egymás mellett játszanak.

Én ilyenkor simán felporszívózom, felmosok, beindítok egy mosást vagy ha épp lejárt a mosógép, akkor kiteregetek (sokszor segít ebben pl. a 4 éves gyerekem).

Amíg elfoglalják magukat, addig feldobom az ebédet főni vagy elkészülök az alap összeállításával (hámozás, szeletelés, stb).

Amíg elvannak, addig igyekszem mindent megcsinálni. Ezzel szerintem nincs semmi gond. Hiszen, a gyereknek is el kell magát foglalnia egyedül vagy más gyerekkel. Tudnia kell, hogy apa-anya nem mindig "ér rá" vele foglalkozni.

Ettől függetlenül amint szükségük van rám, ott vagyok velük és leülök hozzájuk játszani.

2015. febr. 4. 13:38
 17/24 anonim ***** válasza:

Haha, jó lenne unatkozni. 6-kor keltem ma, nyugiban megreggeliztem, leszedtem a ruhákat a fregoliról, felkelt a nagyobb, reggeli, öltözés, mentek az apjával oviba. Utána kelt a kicsi, reggeli, öltözés, konyha összepakolás, porszívó, játszottunk. Aztán elmentünk boltba, postára, sétáltunk egyet. Ebéd kicsinek, lefektetés. (szerencsére csak lerakom, nem kell altatni) Ebéd nekem, utána összepakoltam a konyhát, ma már másodszor. (Ma nem főztem, két naponta szoktam, holnap reggel az lesz a feladat reggeli után.) Most alszik a kicsi, kivasalok, összerakom a következő mosást, meglepetést csinálok a két gyereknek péntekre, arra is kell 1 óra, odadobok egy kenyeret. Délután jön a nagy oviból, megy majd edzésre, a kicsit meg én viszem tornázni. Majd este fél9 körül újra találkozunk mi négyen.

Nekem ez nem az az időszak, amikor ráérek unatkozni. Igyekszem a házimunkát úgy szervezni, h minél kevesebb idő kelljen rá, ha itthon van mind a két gyerek. Akkor inkább társasozunk, kirakózunk vagy szinezünk.

2015. febr. 4. 13:38
 18/24 anonim ***** válasza:
Hát gyereke, főleg gyerekek mellett mindent kétszer annyi időbe telik megcsinálni, legalábbis nekem. Ha főzők ott van a lábam alatt pakol, néha az ujjára csukja az ajtót, akkor sír meg kell vigasztalni, aztán unatkozni kezd akkor kicsit foglalkozom vele vagy felveszem. Ha teregetek "segít" amit én felrakok azt ő leszedi. Ha berakom a mosni valót ő kiszedi a gépből, ha bekapcsolom a gépet, kikapcsolja. Vegyszerekkel csak akkor takarítok ha alszik(domesztos, vízkőoldó stb) Kb másfél óra. Elpakolok hogy felporszívózzak ő kipakol mire odajutok, akkor csináljuk együtt ami hosszú hosszú idő. Ha porszívózok beül a porszívó útjába vagy kikapcsolja. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezen kívül sokat játszom vele, szerencsére egyedül is szokott. Járunk ringatóra, mini manó tornára, játszótérre, bevásárolni. És még csak egy gyerek van aki 1 éves.
2015. febr. 4. 14:02
 19/24 anonim ***** válasza:

Örülnék ha 2 gyerekes anyukaként lenne egyhuzamban 2 órám csak takarításra, mert akkor a fél házat puccba vághatnám. Mi mondjuk egy 90nm-es családi házban lakunk, szóval mire mindennel végzek, pár nap múlva állhatok neki megint egy szobának.

Ha nem takarítok, akkor sütök-főzök, mosok, mosogatok, teregetek, fát hozok be, gyerekruhát válogatok, valahol mindig rendet kell rakni és még jajjj de sorolhatnám...

2015. febr. 4. 14:17
 20/24 anonim ***** válasza:
18-as vagyok azt el felejtettem írni, hogy mellette írom a szakdolgozatomat és havi 4-5 műszakot dolgozok. Szóval nem unatkozom.
2015. febr. 4. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!