Van köztetek olyan anyuka aki 1-2 óra alatt pucba dobja a házat és utána nincs mit csinálnia?
Nálam biztos van aki többet csinál de kb ilyen egy napunk.
9kor kelünk, megcsinálom a tápszert, megeszi a lányunk, pelenkacsere, átöltöztetem. Megcsinálom az ágyat. Játszunk egy kicsit, amit látom h egyedül elvan akkor megyek megreggelizem, elmosogatok. Utána megint együtt játszunk. Megcsinálom neki a kaját, eszik utána játszik kicsit alszik. Hisztisebb napon ilyenkor készítem elő a kaját magunknak, ha jó napunk van ilyenkor pihenek, olvasok. Amikor fel kel megcsinálom az ebédet, neki meg az uzsit, ekkora apa is hazaér általában, séta. Utana vacsi apával. 7-8 között fürdés apával. Mi is fürdünk, beszélgetünk. Közben játék, aztán 11 fele elalszik.
De amúgy meg ez olyan h pl hétvégén szoktam mosni, de ha hétközben vmi miatt sok koszos ruha van vagy hétvégén ágyneműt húzok akkor már hét közbe kimosom a ruhákat mivel kicsi a hely nem tudnék egyszerre annyi mindent kiteregetni. Néha van h nagyon jól el van egyedül akkor uncsi lenne egész nap netezni azért akkor papírokat rendezek, átválogatom a ruháit.
De amúgy pl egy 150 nm-es házba van mit takarítani kétlem h azt pl vki egy napra hagyná, ő biztos több mindent csinál mint én a 43 nm. Na meg persze akinek több gyereke van. Most várom a másodikat de már félek h pisilni sem lesz időm a 2 kicsi mellett mert hát a mikor szülök a "nagy" 1.5 éves lesz.
Nem tudom, hogy lehet mindennel 1 óra alatt végezni, ami a háztartást illeti.
Én több helyről is megkaptam már, hogy biztos szuper anya vagyok, stb .. amikor elmondtam/leírtam, hogy én hogyan is csinálom a napi dolgokat.
Mondjuk szerintem a háztartást illető dolgokba a férjnek is ugyanúgy be kell szállnia, mint a feleségnek.
Oké, az édesanya van 0-24 óráig otthon min. 2 éven keresztül, de vannak olyan dolgok, amiket gyerek mellett (felügyelet nélkül!) nem tud megoldani. Legalábbis nekem a vegyszerekkel történő takarítás (fürdő és a wc) nem megoldott úgy, hogy a gyerekeim a lábaim alatt játszanak. Ezt mindig akkor csinálom meg, amikor a férjem itthon van és a skacokat leköti.
Igaz, mind a két gyerekem elég hamar már lekötötte saját magát. A nagy most 4 éves, a kicsi 1 éves.
Így már ők eltudnak együtt játszani, bár néha egymás mellett játszanak.
Én ilyenkor simán felporszívózom, felmosok, beindítok egy mosást vagy ha épp lejárt a mosógép, akkor kiteregetek (sokszor segít ebben pl. a 4 éves gyerekem).
Amíg elfoglalják magukat, addig feldobom az ebédet főni vagy elkészülök az alap összeállításával (hámozás, szeletelés, stb).
Amíg elvannak, addig igyekszem mindent megcsinálni. Ezzel szerintem nincs semmi gond. Hiszen, a gyereknek is el kell magát foglalnia egyedül vagy más gyerekkel. Tudnia kell, hogy apa-anya nem mindig "ér rá" vele foglalkozni.
Ettől függetlenül amint szükségük van rám, ott vagyok velük és leülök hozzájuk játszani.
Haha, jó lenne unatkozni. 6-kor keltem ma, nyugiban megreggeliztem, leszedtem a ruhákat a fregoliról, felkelt a nagyobb, reggeli, öltözés, mentek az apjával oviba. Utána kelt a kicsi, reggeli, öltözés, konyha összepakolás, porszívó, játszottunk. Aztán elmentünk boltba, postára, sétáltunk egyet. Ebéd kicsinek, lefektetés. (szerencsére csak lerakom, nem kell altatni) Ebéd nekem, utána összepakoltam a konyhát, ma már másodszor. (Ma nem főztem, két naponta szoktam, holnap reggel az lesz a feladat reggeli után.) Most alszik a kicsi, kivasalok, összerakom a következő mosást, meglepetést csinálok a két gyereknek péntekre, arra is kell 1 óra, odadobok egy kenyeret. Délután jön a nagy oviból, megy majd edzésre, a kicsit meg én viszem tornázni. Majd este fél9 körül újra találkozunk mi négyen.
Nekem ez nem az az időszak, amikor ráérek unatkozni. Igyekszem a házimunkát úgy szervezni, h minél kevesebb idő kelljen rá, ha itthon van mind a két gyerek. Akkor inkább társasozunk, kirakózunk vagy szinezünk.
Örülnék ha 2 gyerekes anyukaként lenne egyhuzamban 2 órám csak takarításra, mert akkor a fél házat puccba vághatnám. Mi mondjuk egy 90nm-es családi házban lakunk, szóval mire mindennel végzek, pár nap múlva állhatok neki megint egy szobának.
Ha nem takarítok, akkor sütök-főzök, mosok, mosogatok, teregetek, fát hozok be, gyerekruhát válogatok, valahol mindig rendet kell rakni és még jajjj de sorolhatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!