Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Pupillatágitás? Hogyan érdemes?

Pupillatágitás? Hogyan érdemes?

Figyelt kérdés
Pénteken kell mennünk a szemészhez előtte 5 napig kellene csepegtetni atropinnal a gyerekek szemébe. Van ennek értelme így? A lányomnak 3 éves korában volt egyszer de ott csak vizsgálat előtt csepegtettek az aszisztesek. Nem akarom őket kínlódtatni 5 napig, hogy érdemes csepegtetni?
2015. jan. 19. 08:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Az attól függ, mennyi idős... Nagyjából 6 éves korig így kell, így veszti el a szem az alkalmazkodóképességét teljesen ahhoz, hogy objektíven lehessen vizsgálni. Csak sokan vannak úgy (kellő információ hiányában) hogy inkább elviszik olyan helyre a gyereket, ahol azonnal megcsinálják, mert úgy az egyszerűbb. Szülő oldaláról érthető az orvoséról már annyira nem.

Mi is ebben a cipőben járunk, nagyon jó gyerekszemészhez vittem a lányom, de mikor meghallottam ezt a 3 napos (nekünk nem 5 nap volt) tortúrát, megkérdeztem egy szintén elismert gyerekszemészt, hogy valóban így kell-e. Ő megerősítette a dolgot, azóta nem kétkedem. Annyi, hogy kicsit lassabban múlik el a hatása, és érdemes nem nyáron csinálni, mikor folyton tűz a nap. Ez a mostani vacak idő pont megfelelő :-)

Lényeg, örülj, hogy megbízható orvoshoz kerültetek.

2015. jan. 19. 09:16
 2/6 A kérdező kommentje:
A lányom 4 és fél éves a fiam meg 17 hónapos. Kicsit meg rémisztett a mérgező ikon a szemcseppen. Meg nem tudom eldönteni hogy vigyem-e az oviba a lányom vagy ne.
2015. jan. 19. 09:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, csak így van értelme. A halálfejtől ne aggódj, ilyen pici mennyiségben nem lesz semmi baj, az arra vonatkozik, ha pl iszik belőle valaki, de nyilván nem fog. Szerintem mehet oviba, csak szólj az óvónőnek, hogy hogy figyeljen oda rá, mert pl. káprázhat a szeme. Ha belázasodik abba kell hagyni és orvoshoz vinni. Lányom már 4-5 ilyenen túl van és nem volt soha baj.
2015. jan. 19. 12:52
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2015. jan. 19. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Elviheted magán szemorvoshoz is,ahol tágitás nélküli műszerrel 5 másodperc alatt megvan az eredmény. Nem drága és a gyereknek egyáltalán nem rossz!
2015. jan. 20. 10:06
 6/6 A kérdező kommentje:
Jobb lenne ha nem kellene a csepp.
2015. jan. 20. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!