Pupillatágitás? Hogyan érdemes?
Az attól függ, mennyi idős... Nagyjából 6 éves korig így kell, így veszti el a szem az alkalmazkodóképességét teljesen ahhoz, hogy objektíven lehessen vizsgálni. Csak sokan vannak úgy (kellő információ hiányában) hogy inkább elviszik olyan helyre a gyereket, ahol azonnal megcsinálják, mert úgy az egyszerűbb. Szülő oldaláról érthető az orvoséról már annyira nem.
Mi is ebben a cipőben járunk, nagyon jó gyerekszemészhez vittem a lányom, de mikor meghallottam ezt a 3 napos (nekünk nem 5 nap volt) tortúrát, megkérdeztem egy szintén elismert gyerekszemészt, hogy valóban így kell-e. Ő megerősítette a dolgot, azóta nem kétkedem. Annyi, hogy kicsit lassabban múlik el a hatása, és érdemes nem nyáron csinálni, mikor folyton tűz a nap. Ez a mostani vacak idő pont megfelelő :-)
Lényeg, örülj, hogy megbízható orvoshoz kerültetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!