Kényes téma! Segítséget kérek! 5 éves kisfiú görcsös rohamokkal szellemek miatt! Mit lehet tenni?
Teljesen normális, ha egy gyerek valamitől fél, és valamit tényleg lát. Mindkét lányomnál ez előfordult, bár kisebb korukban (3 éves kor körül), az egyikhez az Estevanmárnyolcóra járt be éjjel, a másikhoz meg egy Plusz. Minden gyereknek vannak félelmei, és ezek gyakran így öltenek testet. Az, hogy ennyire kiakad viszont nem normális.
Segít, ha a gyerek beszélhet a félelméről, tehát teljes komolysággal el kell vele beszélgetni róla, hogy milyen szellem, hogy néz ki, miért van ott, mikor jön, hol megy be, mit akar tőle, stb. Le is rajzolhatja. Persze egyik napról a másikra nem oldódik meg a helyzet, de idővel majd biztosan javul.
Biztos hogy valami trauma /ijedsèg èrte, amit segíteni kell feldolgozni.
Bàrmi kivàlthatta, egy buta mese vagy egy film ami nem neki való jeleneteket tartalmazott.
Engem is èrt trauma kiskoromban. Egy àrtatlan mese volt, egy szobor èletre kelt ès gonosz volt, azt hiszem nils holgerson mesèben volt.
Az nekem hatalmas sokk volt akkor, rèmàlmokkal.
Ha hiszed ha nem, a mai 32 èves férjemmel is fèlek szobrok előtt elmenni. Nem tudom megmagyaràzni, de fèlek az embermagassàgú ès mellszobroktól ès az embereket àbràzoló festmènyektől. Fèlek?! Rettegek ez a helyesebb szó.
Lehet ha akkor egy pszichológus segít ezt feldolgozni akkor ma nem lenne bennem a fèlsz.
Bocs el írtam.
Nem fèrjemmel, hanem fejemmel.
Figyeld a rajzait majd, meg hogy mit, mivel, hogyan játszik, mindent elárul a pici gyerekről, mi érdekli, mitől szorong.
A fehér lepel egyébként lehet asszociációs kapocs a "doktorbácsi" és ijesztő szellem mesék között.
A mozgókép meg 6 éves kor alatt igen árt, bár a többségi "szellem" még elutasítja ezt a felvetést, mert nem ismerik a kisgyermeki psziché működését, mely számára túl sok az újdonság a világban, ezért a rázúduló új infókat tagolni próbálja belső képei által, viszont a másodpercenként 24 képkocka megakadályozza ebben, sőt terheli - lényegileg ezért NE nézzen semmiféle mozgóképet egy 6 év alatti gyermek, még heti fél órát se. TV-ben is láthatott vmit, ami megijeszthette, szóval a tartalom csak tovább fokozza a kockázatot. De a mozgóképek elsősorban technikai szempontból károsak tehát (átlag 24 képkocka/mp.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!