Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért lehet, hogy 3 éves...

Miért lehet, hogy 3 éves kisfiam lefekvés után 5-10 perccel kiabál, hogy pisilni kell vagy szomjas, de olyan kétségbeesetten, mintha ezt nem tettük volna már meg?

Figyelt kérdés
A borzasztó, hogy ezt 2-3 alkalommal játsza el és tegnap már éjszaka is ezt csinálta 2 és 4 óra között kb. fél óránként kiabált. Gondoltam, hogy esetleg fél a sötétben, de éjjelifénnyel alszik és nem tudom kiszedni belőle mi baja igazából, mert nem hinném, hogy annyiszor szomjas. Nem tudom mit tegyek. Ha nem megyek be hozzá akkor egyre hangosabban kiabál és a kicsi is felébred, meg egyébként sem akarom "magára hagyni", de én is szeretnék pihenni.

2015. jan. 5. 20:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Első blikkre azt sejtem, nagyon hiányzol neki, esetleg azért, mert szorong valami miatt. Néz tévét, mesefilmet? Mert akkor a helyedben én legalább pár hónapra mellőzném ezt. A kisgyermeki pszichés élményfeldolgozó képességet a mozgókép durván zavarja, másodpercenként átlag 24 képkockával.

Nagyon tömör a leírásod, így nem sok támpont van rájönni kívülállóként az okokra. De a mozgókép úgy "ánblokk" rendkívül zavaró pszichésen, 6 éves kor alatt, azt egészséges(nek látszó) gyermektől is elzárnám, 6 éves korig.

Etől függetlenül száz és száz tényező okohazszorongást, és elképzelhető, hogy szorong, ez esetben emiatt fél attól, hogy nem vagy vele állandóan.

Mindenesetre 4 éves kor alatt életkori sajátosság az anya szoros hiánya, bár rá lehet érezni, miként sikerül önálló elalvásra nevelni a kisgyermeket. Egyébként jómagam nem ellenzem a kisgyermekkel alvást, kb 6 éves korig, sőt, pszichés életkori igény. (Tudom, egyes esetekben többőtöknek okozhat gondot, vagy adott esetben csak a szülőknek, pl a házaséletre nézve, ha a kisgyermek veletek egy szobában alszik.)

2015. jan. 5. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:
* ETTől függetlenül száz és száz tényező okohaT szorongást...
2015. jan. 5. 21:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Fáradok, elnézést... "okozhat".
2015. jan. 5. 21:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Szórakozik, nem akar aludni. Fiammal minden este megy ezen a cirkusz, mondjuk ő ha egyszer elaludt már nem ébredt fel, de addig....
2015. jan. 5. 22:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem akar aludni. Ne menj be hozzá mindig, vagy menjen apa. ÉLvezi, hogy ugráltathat, meg addig is vele foglalkozol.
2015. jan. 6. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyesek milyen könnyedén elintézik avval, hogy leírnak EGYETLEN LEHETSÉGES verziót... Odacsapnak egy sort, csak mert az ő gyerekük így csinálta, vagy ezért csinálta.

Képzeljétek, más gyerekek is vannak, nem csak a tiétek. És lássatok csodát: TÖBBFÉLÉK a gyerekek. Vannak közös pontjaik is, de vannak eltéréseik is. Tehát pusztán ennyiből, amit itt egy kérdésnél olvasni lehet, nem reális, ha egyetlen verziót odavetsz.

MERT TIPPELGETÉS AZ , ÉS NEM SEGÍTSÉGNYÚJTÁS! ÉS EZ FÉLREVEZETŐ IS LEHET, sajnos! Ha beletrafálsz, 1:4, vagy 1:10 esély ellenére, akkor vered a melled, hogy te megmondtad a tutit... ha meg nem talál, akkor angolosan távozol -rosszabb esetben van, aki visszajön kötözködni-, a kérdezőt meg károsan befolyásolhattad sajnos, a tippelgetéseddel...

H valaki több verziót vet fel, pláne ha tapasztalt a témában, az viszont NEM tippelgetés, akkor se, ha nem találja el, mi lehet a probléma oka, mivel ő legalább törekedett , és mert ilyen kevésből csak megközelíteni lehet a lehetséges okot, biztosra menni képtelenség pusztán ennyiből, és távból. De ez már segítség, hogy ha valaki többféle verziót körüljár, pláne ha megalapozottan, teszi, akár még szakmai tapasztalatból is.

Persze hatásosabb vagy az odavetett 1-2 soroddal, mint aki összetett választ ad, a KÜLÖNFÉLE gyermeki személyiségeket és problémalehetőségeket is figyelembe véve.

2015. jan. 6. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!