Mitől lesz ragacsos a játékbabák haja?
rengeteg barbija meg monster babája van a lányomnak. többféle anyagú a hajuk!
amit te ragacsosságnak hívsz, azt gyakorlatilag a műanyag szál kirojtosodása miatti állapotromlás okozza. Egyrészt a felülete szálkás lesz a szálnak, és így valóban a szennyeződések is jobban tapadnak valamint könnyebben rasztásodik, másfelől maga a szál textúrája elroncsolódik, egyenletlen lesz, szinte rücskös, csak éppen ez nem kemény, hogy szúrósnak érezzük, ezért a ragacsosság benyomása. Komolyan, nézd meg nagyítóval!
ami a mi babáinkat illeti: rá kellett jönnöm, hogyha a szépnek akarjuk megtartani akkor "ápolni" kell (nem azt mondom, hogy ne játszhatna vele, erről szó sincs, rengeteget használjuk őket). Pl meg kellett tanítanom neki, hogy hogyan fésüljük ki őket. hogy nem fentről elkezdjük cibálni, hanem alul egy csíkban, ha az jó picit feljebbről is és így fokozatosan bontjuk ki. Illetve nem mindegy, milyen állapotban nyomorog a fiókban esetleg hetekig. Ha fürdött vele, akkor mielőtt kiszáll a kádból, óvatosan samponozza-öblítse ki, fésülje át óvatosan és úgy igazítsa el a babát, hogy normálisan meg tudjon száradni a haja.
így nagyjából meg tudjuk tartani szép állagot. nem az eredeti selymességet, de ahhoz nagyon közeli puha, egyenletes hatást. és mivel ezek apró figyelmességek, nem esik nehezére betartani a gyereknek, szépen megbeszéltük, hogy ha szép hajat akar nekik akkor odafigyelve fűsüli stb. működik gond nélkül, nem nyűg neki és örül, hogy szépek maradnak a frizurák.
Ismerős a problémád. A 2013-2016 között gyártót babáknak mind ez a problémája legyen szó monster high illetve Barbie (Mindkettőt a Mattel gyártja)
Az oka ,hogy meleg éri a babát!( Elég a szóba homerseklet is,napfény,stb) és a baba fejében lévő ragasztó ki olvad és szépen lassan a lyukakon keresztül ki folyik. Megoldást sajnos nem tudok még. Esetleg jó alapos haj mosás. Aztán textil öblítő rá forró víz. Kifesules majd hagyni megszaradni. Sajnos jobb ötletem nekem sincs. Vegyszeret illetve lakbenzinel nem próbálkoztam meg lehet az lesz a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!