Tényleg ennyire megbízható egy 2 év körüli gyerek?
Babakocsit toltuk, épp átjöttünk a zebrán, amikor szemből teljes gázzal műanyag motoron hajtotta magát egy 2 év körüli kisfiú. Szülők kb 10 méterre mögötte. A kisfiú kizárólag a motor elé nézett lehajtott fejjel, úgyhogy le is lassítottam, hogy nehogy felcsattanjon a babakocsira.
Elment mellettünk és ugyanazzal a sebességgel neki a zebrának.
Férjem utána ugrott, de a gyerek lefékezett 10 centire a járdaszegélytől és hátranézett. Szülők integettek, hogy köszönik, de semmi gond, "idomítva van".
Tényleg ilyen megbízhatóan megtanítható két éves gyerek arra, hogy magától megálljon a zebránál?
Másfél éves a fiam. Bár ennyire azér nem bízom meg benne, azért nagyon okos és tudja, hogy mi a veszélyes. Látta már a nővérétől (3). Ha autó jön, mindketten lehúzódnak az út szélére (nincs járda, kevés autó jár) és megállnak, amíg el nem megy. A kicsi még akkor s megáll, ha az autó áll, csak épp már égnek a lámpái.
Egyszer volt egy olyan eset, hogy az út 2 oldalára húzódtak, és egyik sem akart megmoccanni, hogy közös oldalon legyünk. Az autó meg is állt, de intettem neki, hogy nyugodtan jöjjön. Ebben az esetben a nagyobbik volt egyedül, én a kicsivel. Teljesen megbíztam benne, okos kislány. Az autóson viszont látszott, hogy nem tudja hová tenni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!