Hogy lehet "rosszalkodó gyerekek" figyelmét lekötni autóban? Zavarják a vezetést, sikítoznak, hangoskodnak, verekednek a 2és fél órás út alatt. Elhiszem, hogy unják. De már úgy érzem, mindent megpróbáltam.
En egyszer ugy elborultam, hogy hatraneztem, nem jott semmi, csikorgo kerekekkel nyomtam egy satufeket, es orditottam, hogy aki nem tud viselkedni, szalljon ki.
Elotte hiaba kertem, hogy birjanak magukkal, semmi nem hasznalt.
Meg az ajtot is kinyitottam, hogy ki lehet szallni 😃
Volt dobbenet, na azota csak meg kell kerdeznem, hogy ki erzi ugy, h inkabb setalna.
Tableten mesét néz. Ilyen hàttámlára szerelhető konzol van abba tesszük bele és ugy nézi, mintha Tv lenne.
Egész úton egy hangja sincs. :-D
Kisbusszal megyünk, a hátsó ülések egymás felé vannak fordítva, s hátraülök a három kisfiúnkhoz. Így már eleve jobban le tudok mindent kezelni, mintha elöl ülnék.
Mindig készülök pár finom falattal, gyümölccsel, az evéssel is megy az idő.
Énekelünk, vagy azt szoktuk játszani, hogy mondani kell valamit, amit látunk az autóban, vagy amit látunk az autóban. Sorban mond mindenki valamit. Vagy valami egyebet kell sorolni, állatokat, növényeket, zöldségeket, stb... minden korosztálynak megvan a maga szójátéka.
Aki már ismeri a betűket, azzal hárombetűs játékot is lehet játszani: kimondunk egy hárombetűs szót, s a következőnek egy betű kicserélésével kell egy újabb értelmes hárombetűs szót alkotni, de nem mondhatja ki, csak körülírhatja vagy elmutogathatja, s így tovább.
Ha semmi sem használ, akkor bekapcsoljuk a DVD-t, de szerencsére a mieink szeretnek nézelődni is, néha be is alszanak.
ja, azt akartam írni, hogy "amit látunk az autóban, vagy az úton" :)
S még egy ötlet: vannak kifejezetten autós, utazós játékok, ezek általában egydarabos valamik, vagy mágneses táblájú társasjátékok, keress rá a webáruházakban.
Elso vagyok.
Akinel megoldhato, hogy valaki hatul uljon, az jo dolog.
Akinel a ket gyerek ugyanazt szereti nezni, szinten jo dolog.
De nalunk nincs dvd lejatszo a kocsiban, sot tabletunk sincs, naponta ketszer fel orat ul bent a ket gyerek...
Szoval szep dolog a jatek, meg a film, de ugyis osszevesznenek, es ujbol rugdosnak az ulesem, es orditananak.
Szoval lehet, hogy vkinek radikalisnak tunt a megoldasom, sajnalom, de mukodik, jo testverek a kocsiban 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!