Ti mit gondoltok az új, élethű Barbiek-ról? Megvennétek a kislányotoknál, vagy maradtok a hagyományosnál?
Ez a Barbie, akárhogy is alakítanak rajta, amorf és csúnya. Sosem vennék ilyen játékot a gyerekeimnek.
Ezeket a babákat látom én szépnek, és lehet őket öltöztetni, vannak hozzá kiegészítők, stb.
Ennek pl. saját kis táskája és ruhái vannak:
En örülök, ha ez lesz az ujabb divathullam, jo dolognak tartom. A gyerekeket az eletre akarjuk nevelni, ezert mindenben jobban szeretem a valosaghü dolgokat, a korosztalyuknak megfelelöen atadva.
Mas kerdes, h a lanyom a körülötte levök divatjat követi, neki sajnos mar a Barbik se nagyon, inkabb a Monster High-ok tetszenek. Hatastalan ra az ervem, h egy baba szarvakkal inkabb beteg meg kreten, neki ez tetszik. Hiaba pl. nem veszem meg neki, a külvilag hatasara megis megvan benne a vägy, amit max. csak elnyomhatok, de meg nem valtoztathatok. Ezert kifejezetten tetszik a kezdemenyezes.
Az en gyerekkoromban meg nem voltak Barbik se, söt babaim se nagyon, csak össz. 2-3 db. Nem gondolom, h emiatt neki is hasonlo babai kellene hogy legyenek, mert nekem jobb Volt, csupan a "jot" lehetne kopirozni, "rosszat" kene megvaltoztatni. A gyartok meg kitalalok viszont a sajat zsebüket, anyagi hasznot tartjak szem elött, nem azt, ami a gyerekek fejlödese szempontjabol jobb.
Ugye mindenki tudja, h a kisgyerekek a kepzeletet gyakran összekeverik a valosaggal, a vicceket sem ertik (gyakran), igy vajon hosszu tavon mi lesz pl. a szarvakkal rendelkezö babak hatasa? A mostansag elterjedt bulimia, anorexia elszenvedöi gyerekkorukban Barbikkal jatszottak, meg persze amugy a csapbol is az folyik, h a beteges vekonysagot követendö a menö, lasd a mai modelleket...
A raragasztott pattanasokat, hasonlokat is üdvözlök, es nemcsak a baba eletszerüsege miatt, hanem mert ez a korosztaly szeret ilyeneket ragasztgatni, kicsit a kezmüves dolgokhoz hasonloan a fantaziaja fejlödhet, meg a tetkok is divatosak, tehat ez is teljesen rendben.
1es ez a barbi is vékony, csak annyira nem irreális az alakja, mint az eredetinek.
Én mondjuk azt venném amelyiket a gyerek akarja.
Szerintem semmi baj nincs az eredeti barbie-val sem. Ez csak a felnőttek hülyesége, hogy ez lesz az idea a kislányoknál. Én duci kislány voltam, de soha nem akartam barbie méretű lenni. Sőt, egyáltalán soha senki nem akart barbie lenni az én körömben :) Ez egy baba volt a számunkra, amit kedvünkre öltöztethettünk, fésülhettünk, nevet adhattunk nekik, - és játszhattunk velük! :) Szerintem klassz.
A monster high is tetszik nekem, én mindig szerettem , csodáltam az olyan babákat, akiknek cicafülük van, vagy éppen szarva, de ettől még tudtam ,hogy kitalált lények, ilyen a valóságban nincs. Ez mese. Főleg, hogy a karaktereknek is megvannak a saját háttér történetei, ha jól tudom, mesei is van belőle, az mindent megmagyaráz. :)
"Ez csak a felnőttek hülyesége"
Nyilvan egy bizonyos eletkor utan meg tudja mindenki különböztetni a valosagot es a meset. Most barmilyen hihetetlennek is tünik, ha majd gyermeknevelesei könyveket olvasol, vagy Neked lesz gyermeked, eszre fogod venni, hogy elsö eveiben ö meg nem tudja ezt a különbseget, mindent valosagkent fog fel. Ha olvasol is rola, ki fog derülni szamodra, hogy az elsö evek különösen fontosak, meghatarozoak a szemelyiseg kialakulasa szempontjabol, az akkori elmenyek hatasa utolag szinte felülirhatatlan vagy csak nehezen, annyira fogekonyak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!