Szerintetek igazságosan tud értékelni az elsős tanító ha jár az osztályba 6 éves és óvodában visszatartott 8 éves gyerek is?
Igen.
Mindenkit egyedülállő személyként értékelnek, az adott feladathoz mérten, és nem egymáshoz hasonlítják őket, nem a másik diák jegye függvénye az elso diák jegye.
Mivel a 8 éves gyereket valamiért nem engedték iskolába ezért ugyanannyira nagy szám,ha jól teljesít, mint az aki hamar ment.
Egyébkent nem az a legjobb, ha valaki már betűket ismerve kerül az iskolapadba, az úgy unalmas a gyereknek( persze a tudásszomjat ki kell elégíteni, tehát nem baj ha megtanul olvasni előbb, csak neki könnyebb ha nem, visszafogni viszont nem szabad)
Visszaogni a tudásszomjat miért nem szabad?
Remélem nem erre vonatkozik a kérdés...
Azért nem, mert akkor később nem kesz érdeklődő,elnyomod a motivációt a tudásra valő vágyat, az ambíciót is a gyerekben, a későbbi életében ez ngy hátrány
Elnyomni a tudasszomjat?
Oviban is tanulnak uj dolgokat, iskolaelokesziton is foglalkoznak a gyerekkel, a tudas vagyat rengeteg dologgal ebren lehet tartani, otthon is jatekokkal, feladatokkal (logikai, strategiai, mozaikozas, szojatekok, feladat fuzetek iskolaba keszuloknek stb)...
csak az o sorsat konnyitem meg, ha erettebb fejjel engedem ot suliba majd. Szerintem egy 6 eves meg egyaltalan nem valo suliba.
Szerintem annyira nem allja meg a helyet amit irtal, de maskepp latjuk.
csak erdekelt a velemenyed. :)
Szep napot
Egy majdnem 8 évest csak egyszer tartottak vissza és azt sem biztos, hogy valós okkal teszik. Sok szülő a környezetemben egyszerűen így dönt, egyébként iskolaérett lenne a gyereke. Így egy októberi egyszer visszatartott gyerek majdnem 2 évvel idősebb, mint egy időben iskolába induló augusztusi, persze hogy könnyebben veszi az akadályokat, mint egy 6 éves. Ez nem okoz problémát, ha a tanító a 6 éves szintjén oktat, de ha egy osztály nagy része idősebb (márpedig ez így van, mert nem ritka a visszatartás) és a tananyaggal a 7-8 évesek tempójában haladnak, akkor bizony lemaradhat a 6 éves.
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy általában nem az őszi gyerekeket tartják vissza, hanem a nyáriakat, tehát ritka a majdnem 8 éves, inkább 7 évesekről beszélhetünk, de az egy év korkülönbség is rengeteget számít még ilyen korban.
Most a fiam nagycsoportos.Egy korosztály az egész csoport.30 gyerek van a csoportba ebből 1 kisfiú már betöltötte a 7 évet a többiek 5-6 évesek.Egytől egyik mintegyik gyerek iskolaérett a teszt alapján.A 7 éves fiú megy suliba egyedül,majd szeptemberbe.Az egész csoport marad még egy évet.Senki nem viszi el 6 évesen suliba a gyerekét és nem is ajánlják ezt.Betöltött 7 évvel mennek suliba.
Én is dolgoztam oviba bár már elég régen.11 éve.Akkor ott betöltött 8 évvel lehetett menni suliba.De a 7-8 éveseknek mert voltak iskolaelőkészítő foglalkozások,tehát tudtak írni,olvasni,számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!