Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elengednétek a helyemben?

Ti elengednétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Anyósom nem az a mintanagyi, kb 20 percre lakik, de sosem jön, sosem segít, nem érdeklődik. Csak a szülinapokon, karácsonykor találkozunk. Az első gyereknél még próbálkoztam bevonni őt, hívogattam, küldtem neki képeket, beszámoltam, ha volt valami újdonság, de őt nem igazán érdekelte, így a másodiknál már nem töröm magam, 5 hónapos, és kétszer látta. Ha jön, akkor kb végig csak fényképeket csinál, aztán azt kiteszi a facebook-ra, mintha napi kapcsolatban lenne a gyerekekkel. Ha a lányom mesél neki valamit nem figyel, sosem játszik vele, igazából fogalma sincs, hogy mit tud, mit szeret, stb. Eleinte bántott, de most már nem érdekel, túl vagyok rajta, én is nagymama nélkül nőttem fel, és nem haltam bele. A lényeg, hogy most el akarja vinni a munkahelye mikulás ünnepségére, ő maga mondta, hogy azért, hogy meg tudja mutatni a kolléganőinek, nem azért, hogy a gyerek jól érezze magát. Én nem szívesen engedném el, mert képmutatásnak tartom, hogy még a játszótéren sem volt vele soha a 4 év alatt, és most oda elvinné, de közben meg a gyerek élvezné ( talán, bár szerintem egy kicsit félne, hiszen nem érezné vele biztonságban magát, meg amúgy sem szereti a nagy tömeget), meg hát nehogy már én legyek az aki közéjük áll. A férjem szerint, aki amúgy nem szereti igazán az anyját, mert anyának sem különb, túlreagálom, és el kéne engedni. Nem tudom mi a helyes, szerintetek?
2014. nov. 6. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű nem lenne a válaszom. Olyan embernek nem adom a gyerekem, aki nem ismeri és akiben nem bízom meg 100%-osan. Vegyen egy új kalapot és villogjon azzal. A gyerekem nem eszköz!
2014. nov. 6. 09:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nemmel szavaznek en is. Azert h mutogassa mikozben ha valami baja lenne nem tudna hogyan nyugtassa meg vagy hogyan kosse le?! Ha fel ora vagy ilyesmi akkor vihetne, de tobb orara vagy fel napra nem hagynam
2014. nov. 6. 09:51
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem engedném,sőt leülnék beszélni vele,hogy ez nem így működik,mi egy nagymama feladata,a helyes hozzáállás,és ahhoz tartsa magát,különben nincs gyerek...

tehát nem engedném el,de tuti h leülnék vele őszintén beszélni

2014. nov. 6. 09:52
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, ez kb egy egész délelőtt lenne. Örülök, hogy ezt írjátok, mert már kezdtem elhinni, hogy én vagyok a túl érzékeny.
2014. nov. 6. 09:54
 5/12 A kérdező kommentje:
beszélni nem lehet vele, már nagyon sokszor próbáltuk:(
2014. nov. 6. 09:55
 6/12 anonim ***** válasza:

A lányod mit mond? Mert nálunk is a párom szülei nem viszik túlzásba az unokázást, 5 lesz a kisfiam és még sosem volt náluk otthagyva, nem úgy mint az én szüleimnél, ott nem alszik, de reggeltől estig bármikor szívesen ott van (másik város sajnos). Az én kisfiam ott sem maradna anyóséknál, kijelentené és mi nem is erőltetnénk tovább. Ha ott vagyunk nem igazán foglalkoznak vele, de még velünk sem. Kaja, tv nézés és haza.

Szóval én is a nemre szavazok egyébként, de esetleg ha a kislányod tudná a programot és a mamával szívesen elmenne, lehet el lehetne engedni.

2014. nov. 6. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:
nem engedném ,ha csak villogni akar a töbiek előtt az unokájával.
2014. nov. 6. 12:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem engedném,

megkérdezném inkább tőlle,hogy mégis ezt hogyan képzelte??nem is ismeri az unokáit de közben meg villogni akar vele??

Pff...az ilyen remélem legkéssőbb a betegágyán rádöbben mekkora paraszt volt!

2014. nov. 6. 12:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Anyósom kb ilyen, állandóan csak azt mondogatja hogy majd jön aztán mégsem jön. Nem is szeretjük annyira, a férjem sem, nem volt túl jó anya sem stb... ahogy te is írtad. Semmit nem tud szinte a gyerekekről így nem is hagynám rá egyiket sem, max fél órára egy szobában, nem idegenek között.
2014. nov. 6. 13:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem engedném el én sem! Az aki a mamája és egyáltalán nem foglalkozik vele, nem szereti, az messze kerülje el a gyereket ilyenkor is!! Villogjon mással ha akar!
2014. nov. 6. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!