Másnak is horror minden reggel?
Párom húgának sem öltözött fel magától a gyereke, folyton rimánkodott neki, végül ő maga öltöztette fel, pont ezért tojt az egészre. Aztán párszor az volt, hogy a páromnak kellett vinni oviba, ő közölte vele, ha nem öltözik fel addigra, amíg az a nagymutató oda nem ér, akkor így, pizsamába fogja odavinni és a többiek majd kinevetik. Több se kellett, 15 perc alatt megreggelizett, megfésülködött, felöltözött...MAGÁTÓL. Sokszor pont a rimánkodás meg a noszogatás, nyaggatás a legrosszabb, amit tehetsz. Ennek a kislánynak már füle botja se mozdul, ha nyaggatja őt valaki, csinálja tovább, amit elkezdett, játszik, miközben tanulnia kellene, aztán amikor vagy egy órája sírnak neki, akkor dünnyögve, bedurcizva megcsapja a szobája ajtaját és nagy nehezen leül tanulni (most 12 éves, de ugyanezt csinálta már elsős kora óta).
Azt akarom ezzel mondani, hogy találjatok ki valami játékos készülődést, valami verseny-félét, hogy aki elkészül hamarabb, az kap valami meglepetést bölcsi/ovi után (párom a két testvérével nőttek fel és szinte mindennapos volt ez a kis játékos készülődés, náluk működött). Remélem sikerül megoldani valahogy, hátha másoknak is eszükbe jut valami jó ötlet! Kitartást :)
Bírom az ilyen pasikat, akik annyira kómásak reggel hogy jajjj... A férjem is ilyen... ő (állítása szerint) ébredés után csak arra alkalmas hogy kómás fejjel elmenjen pisilni majd elszívja a cigijét, majd egy óra mire rendesen felébred. Néha beszólok neki, hogy felnőtt ember, igazán összeszedhetné magát. Szerintük mi nem vagyunk kómásak? Én jelenleg két picihez kelek éjszaka, majd hajnalban 5kor már kukorékol az egyik, a másik 7kor, a férjem meg 8ig alszik hétvégén. Áááá... én nem vagyok rohadt fáradt reggelente. :)
Mondjuk a férjem azért igyekszik segíteni, de reggel soha nem veszi ki a részét semmiben.
Amúgy szerintem is keltsd őket fel előbb, nincs más választásod ha időben beakarsz érni a melóhelyre.
Nekem is két ovis lányom van, és egy kicsi. Nálunk is körülbelül úgy zajlik a reggel, mint a hármas válaszolónál, leszámítva, hogy a középső gyerekem nagyon nehezen ébred, és nem nagyon szabad hozzászólni, míg a kakaóját meg nem itta.:) Mondjuk utána sem túl segítőkész.:) Fél kilenc után indulunk. Addigra az én fejem is szép nagyra nő.
Tehát nálunk is horror a reggel.
Mi 6.15-kor kelünk, 7:15-kor indulunk, 3 gyerekkel.
Elég hajtós, de megcsináljuk nagyjából stresszmentesen.
Nálunk a legnagyobb a leglassabb, őt kell piszkálni. A középső jó gyorsan öltözik, fogat most, stb. A picit én öltöztetem.
Én inkább itthon hajtom őket, hogy az út alatt már lehessen kényelmesen sétálni, 7.30-ra kell odaérnünk, így vagy negyed óránk az amúgy 5 perces útra. (Tehát ha rohansz 5 perc az út, ha sétálsz szépen nyugodtan, akkor 15 perc).
Nálunk segít apuka, együtt indulunk el, aztán a bölcsibe ő rakja be a picit, én meg a két nagyot az oviba.
Nem egyszerű ez a reggeli egy óra, de végül is nem horror-kategória.
Azt utálom, ha van "váratlan esemény", pl induláskor betojik a pelusba a kicsi, vagy ilyesmi.
Nagy segítség nálunk az, hogy este kirakjuk a ruhákat, este rendet rakunk, így reggel ezekkel nem kell foglalkozni.
Én a magam dolgozós cuccát is kirakom még este.
Nálunk dettó, de szerencsére már csak egy hétig, aztán jódarabig később kellhet a lányom. Sajnos ő is kicsi korától-2 éves korától kábé mindig így kellett kelnie, korán. Én is 8-ra járok, én is 6-6.20-kor keltem lányom, és mi is 7-kor indulunk. Férjem 6-ra jár dolgozni, így esélyem nincs segítséget kapni. Én külföldon élek. Lányom nem oviba, hanem suliba jár-4 évesen. Igen, itt ilyen korán kezdik. 7-kor jön érte a dadus, 9-re viszi a suliba-ez viszont jó, hogy 9-kor kezdődik a suli, ha lenne addig ingyen felügyelete valahogy-mondjuk én később kezdenék dolgozni, vagy itt lenne a már nyugdíjas nagyi.
Most terhesen még nehezebb összekészítenem a lányom. Én is alkalmazok hasonló praktikát, mint az egyik válaszoló, aki mesél a gyereknek közben:D Csak én éneklek. Ha nem éneklek, kéri, hogy énekeljek, pedig nincs jó hangom, de valahogy ő szereti. A villanyt még nem kapcsolom fel, csak kinyitom az ajtaját, hogy jöjjön be fény, mikor ébresztem. Már énekelve megyek be. Előzőleg én felkelek, nagyjából elkészülök, kakaót csinálok neki, magamnak meg reggelit és egy tálcán beviszem a szobájába. Ha mákom van, egyből felül és megissza a kakaót. Most pár napja kér a reggeliből pár falatot:D Árulnak ilyen natúr tejberízst, abba egy kiskanál kakaót keverek, néha azt viszek fel neki, egyik nap megeszi az egyik felét, másnap a másikat. Ettől jobb kedve van. Valamilyen édesség féleség feldobja őket, ilyesmivel kell reggel kínálni. Ha megreggeliztünk, utána jön a gond, nem akar felöltözni. Itt nincs kec-mec, minden nap egyformába kell járni suliba-egyenruha. Amíg ovis volt ez is probléma volt, mert feszt nem azt a ruhát akarta felvenni. Ekkor találtam ki azt, hogy két féle ruhát viszek be. Imádott választani. Mákom van, elfogadta a suliruhát. Csak az a baj, hogy itt már elkezdett nagyon lehülni az idő és nehéz rávenni, hogy nadrágba menjen. Minden reggel megy a hiszti és már kiborít:D Szerencsére már csak jövő héten kell ébresztenem, mert jövő héten dolgozom utoljára, aztán szülő szabadságra megyek-sajnos csak egy évet adnak, így ki kell centizni a végéig.
Még ami segíthet: Meg kell próbálni hamarabb letenni őket az ágyba. Én 8-kor fektetem a lányom, de észrevettem, ha egy fél órával hamarabb teszem le, reggel ő maga ébred fel és jön át a szobánkba még egy kicsit mellém bújni, mert pont előtte megy dolgozni az apja.
Volt egy rövid időszak, mikor párom is itthon volt még az ébredésnél, de akkor is mindig én csináltam. Igazából a gyerek is inkább engem választott, hogy én ébresszem. Szerintem általában a kisgyerekek jobban szeretik, ha anyuka csinálja ezeket a dolgokat.
Nálunk az öltözködés az néha önállóan, de inkább segítséggel megy. Próbálnám arra szoktatni, hogy egyedül öltözzön, mert suliba már nem nagyon segítenek nekik. 1x van tesi órája egy héten, úgyhogy csak egyszer kell öltözködni.
Sajnos ez ilyen, de azért engem megnyugtatott, hogy nem csak nálunk van reggelente hiszti:D
Nálunk akkor van horror, ha ébreszteni kell. Ha maguktól ébrednek, akkor semmi gond.
Én kelek 3/4 7-kor, gyors smink, öltözés. 7 körül már a 2 gyerek is ébren van. Öltöztetem őket is, készítem mindenkinek a reggel tejet meg magamnak a kávét. Ha nincs hiszti, akkor fél 8 előtt el is tudunk indulni a bölcsibe (3/4-re kell bent lenni).
Amúgy nálunk is tovább tart a készülődés, ha az apjuk segít. De nem jöttem még rá, hogy miért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!