Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy reagálnád le, ha a 4...

Hogy reagálnád le, ha a 4 éves gyereked egy kemény, erős tárgyal akarna (lendítené feléd) megütni dühből? Csinál ehhez hasonlót a gyereked?

Figyelt kérdés
2014. okt. 25. 21:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Dühből nem volt ilyen, de néha nem gondol bele, hogy ha dob valamit, megsértheti a tesóit.
2014. okt. 25. 21:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudatos, dühös megmozdulása volt ez. Nem először.
2014. okt. 25. 21:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nekem volt ilyen 1-2 éves korában hozzám is vágott valamit, úgy, hogy monoklim lett. Akkor még kicsi volt, de azért akkor is elmondtuk apával együtt, hogy ilyet nem szabad, és a haragom is kimutattam. Most 5 éves, néha bepróbálkozik ilyennel, amit írtál. Én megrökönyödök, és erélyesen feléfordulva megkérdem, mit csinálsz? Anyát ilyennel fenyegeted?! Sem engem, sem mást nem ütünk, dobunk meg! Láthatóan visszahőköl, és elszégyelli magát. Nem tudom jó-e, én így csinálom.
2014. okt. 25. 21:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk másfél évesen született a tesó, addig semmi probléma nem volt, nem járt bölcsibe, ahol ilyet látna, mi itthon a férjemmel nyilván nem verekszünk, nem tv-zik, egyszerűen a mai napig nem tudom, honnan jött... De elkezdett rugdosni, csapkodni, hol engem, hol a tesót (nyilván ránk haragudott). Kb. fél évig ment a dorgálás, leszidás, aztán nyilván türelmesen, előbb kérés, programmegvonással fenyegetés, majd felszólítás, majd még hangosabb felszólítás, majd visszaadással fenyegetés, majd visszaadás. Lehet, hogy sz.ranya vagyok, de nálunk ez bevált. Én nem fogom megvárni, hogy szétverje a tesó kutacsát, vagy 15 év múlva engem takarjon be. Ellenzem az erőszakot, de engem ne üssön egy 2 éves fatáblával, ne vágja hozzám a játékait. És tényleg elég volt 1-2x, azóta már ha szóba hozom, abbahagyja. Nem tudom, hogy jól csináltam-e, meg lehet lepontozni, majd az idő eldönti ezt is:)
2014. okt. 25. 23:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
oda menék kezéböl kivéném a tárgyat és azonal beküldeném a szobájába és nem jöhetne ki büntetésböl.
2014. okt. 26. 05:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Elkapom a kezét - ha szerencsém van - megpróbálom visszafojtani az indulatomat, leültetem büntibe ahány éves, annyi percre, de amíg hisztizik, addig nem kezdődik el az idő. Ha letelt, elmondja, miért kapta a büntetést és bocsánatot kér.

Csak csendben jegyzem meg, és jöhetnek a kövek, behúzom a nyakamat, hogy én is ütöttem már meg a gyerekemet dühből, igaz nem tárggyal... ilyenkor elszégyellem magam, mert engem senki nem ültetett büntibe.

2014. okt. 27. 13:56
 7/7 anonim válasza:
0%
dobd be a pincébe 1 hétre
2015. júl. 3. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!