Ti jártok futkározó, nem ölben ülő, nem odafigyelő két évessel foglalkozásokra? (Tipegő torna, tipegő angol, tipegő zene, ringató)
Még négyévesen is utálta az ilyeneket. Csak ötéves kora óta szereti, most bezzeg járna már mindenre! :)
Kétévesen volt pár vérszegény próbálkozásunk, de hamar rájöttem, hogy semi értelme. Azóta már tudom, hogy a tömeg és a zaj zavarta. Idővel ez megoldódott. Kétévesen, hidd el, az égadta széles viágon semmiről nem marad le, ha nem jár úgynevezett "fejlesztő" foglalkozásra. És abszolút nem elvárható egy 1-2 évestől, hogy anyukája ölében üldögéljen. Nem ez a dolga, hanem pont hogy mászkáljon, futkározzon, tevékenykedjen. Az enyém konkrétan fogta magát és kiment a teremből, amikor elég volt neki....
Ezeken a foglalkozásokon kifejezetten hangsúlyozzák, hogy nem kell egy helyben tartani a gyereket. Mi járunk a másfél éves fiammal ringatóra, játszócsoportba, kerekítőre, és Ő mindenhol megy, mint a szélvész. Tök aranyos! És nem Ő az egyetlen. Ennek a korosztálynak ez a sajátossága. Amíg kisebb, azért ül, mert az anyukája mellett érzi biztonságban magát, amikor pedig már nagyobb, egyre jobban tud figyelni. Egy tipegőnek nem kell egy helyben ülnie. Ő felfedez. Én élvezem, hogy ilyen kis energikus, talpraesett fiam van.
Szerintem hordd a gyerkőcöd ilyen foglalkozásokra, mert rengeteget tanul. Úgy is tanul, ha oda se néz, ugyanis a füle akkor is ott van, mint a szivacs, úgy szívja magába az agya az információt. Az én fiam egyfolytában pörög, otthon pedig eljátszik egy-egy játékot, amit a játszócsoportban tanultak, holott egy pillanatra meg sem állt, úgy tűnt, egyáltalán nem figyelt. Szval ne foglalkozz másokkal, minden normális anya tudja, hogy ez a kor erről szól, hidd el, nem zavaró, ha a gyereked folyamatosan megy.
Én próbálkoztam, de bevallom nekem nagyon kellemetlen volt, hogy az összes (!) többi kisgyerek szépen ült anyukája ölében, míg a kisfiam szaladgált össze-vissza.
Viszont a bölcsikben délelőttönként van játszóház 300.-Ft/alkalom, és ott a saját kortársai között nyugodtan játszhat, szaladgálhat. Nekünk jobban bejött.
Tipegő angol?
Szegény nem tud a saját anyanyelvén sem de erőltetik a másik nyelvet.
Sose vittem semmi ilyenre a gyerekem csak babaúszáson volt piciként,ezek inkább az anyukák igényei,mint a gyerekeké.A zenebölcsinek látom értelmét,de úgy tudom,azt megszüntették,akárcsak a zeneovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!