Miert ellenkezik velem a 2eves kisfiam mikozben a bolcsiben egy szofogado kisangyal?
A bölcsiben jónak kell lennie, otthon kienged. Lehet, hogy nem eszik, iszik, kakil, fáradtabb is.
Eleve ez a kor erről szól, sőt ugye ott van a kistesó is. Nem csoda, hogy otthon bevadul.
Nem az az okaa szerintem ,hogy lepasszolttad!
Szia!
Fiam is ilyen volt (ő most már 3,5 éves). Itt a dackorszak... Nekem erre azt mondták, hogy minden gyermek valahol kitombolja magát. A te fiad otthon/veled :) Még mindig jobb, mintha a bölcsiben lenne verekedős, vagy a boltban rombolna, vagy az utcán tépné ki magát a kezedből.
Ne hagyd, hogy itt a sokaság lelkiismeret furdalást keltsen! Kisfiamnak nincs testvére, mégis ilyen volt. A rossz hír: most 3,5 éves, és még mindig meg-megvillantja eme tudományát. :)
Az én fiam is éppen ilyen volt, és kispapa vagyok. Kicsit elkényeztettük, azért volt szófogadatlan velünk. A gyerekek állandóan a határokat tapogatják, hogy kivel szemben meddig lehet elmenni... Az oviban, ahol 28 gyerekre kell vigyázni, nincs mód arra, hogy a szabályokat rendszeresen áthágják egyesek. Nomeg a csordaszellem miatt előbb utóbb mindenki megcsinálja, mert a másik is.
Otthon ha már engedményt tettem néha, hogy még 5 perc játék, meg kicsit később menjünk be vacsorázni az udvarról meg egyebek. Aztán ha hozzászokik a gyerek ahhoz, hogy gyakran az ő akarata érvényesül, és a szabályokat felül lehet írni, akkor zokon esik neki, ha az azonnali szófogadást várom el tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!