Naponta mennyi időt foglalkoztok nagycsoportos, iskolás gyermekkel (kekkel)?
A lányom 5 éves, a kicsi 2.
Ovi-bölcsi után ha az idő engedi játszótérre megyünk, onnan 7-f8 felé érünk haza.
Ha nem megyünk, akkor itthon rajzolunk, festünk, gyurmázunk, ilyesmi.
Főzni ritkán szoktam hét közben, takarítani szintén. Gyors felmosás, mosogatás, ilyesmi van hét közben, ez nem vesz el sok időt. Vasalni este fektetés után szoktam, közben nézek egy filmet.
Átlag 5 óra körül érünk haza, 7 körül vacsiznak, 8 körül fürdés, a kettő között nagyon elvannak magukban. 5 és 7 között kb egy óra intervallum van, amit velük foglalkozom, de ez változó. Van, hogy beülök velük a gyerekszobába legózni vagy olvasunk, de sokszor van, hogy én a konyhában teszek-veszek és mellettem az étkezőasztalnál rajzolnak, gyurmáznak, ilyenkor félig velük vagyok félig nem.
Számunkra a leghasznosabb idő, míg az ovikból hazasétálunk, ez kb 30-40 perces idő, ilyenkor szoktunk jókat beszélgetni, kivel mi történt stb.
Ha extra dolgom van, akkor megértik, elfoglalják magukat, de ha ez a beszélgetés elmarad, akkor az megvisel mindhármunkat, akkor jönnek elő otthon a gondok.
Fel oras seta ovibol (seta, beszelgetes, elmenybeszamolo), olyan fel ot korul erunk haza, kiveve persze ha jatszoterrol (hetente 2-3x megyunk altalaban, akkor csak 7-fel 8-ra erunk haza).
Olyan 6 ora korul elkezdunk el tarsasozni, jatszani, rajzolni gyakran kitalalok valami kozos csaladi jatekot. Ez ugy 1 ora. Azutan vacsi es estenkent meselek nekik, neha fejbol neha pedig konyvbol.
Hetvegenkent pedig valamilyen program (margit sziget, egesz napos jatszoter, tura, gyerekprogramok a kornyeken, otthoni zeneles, filmnezes, kis pihi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!