Milyen készségfejlesztő játékai vannak a kisgyerekiteknek? Vagy mivel szeret a legjobban játszani?
3 éves, a kirakó és az építő játékok a kedvencei. Fiú gyerek, imád szerelni is, szóval bármi ami megjavítható, érdekli.
Vannak ezek a Fisheres tanuló kutya, majom, stb, dolgok, amik mind az ABC-t fújják, meg 1-2 hülye gyerekdalt, na, azok soha nem kötötték le :)
4 éves a fiam. alapvetően szereti a konstrukciós játékokat, abszolut kedvence kettő van: egy angry birds építőjáték, amiben jenga-szerű elemekből kell építkezni, aztán le lehet rombolni a kilövővel. vannak benne figurák, lehet pakolászni kedve szerint, plusz gyorsan pörög, tehát mindig izgalmas, vannak benne kártyás feladatok, ez nehezítés, hogy milyen építményt kell produkálni, vagy ketten is lehet játszani, hogy egyik építi másik leormbolja stb, ez változatosságot és nehezítést jelent számára. nem tudja megunni... másik kedvence is hasonló, a make'n'brake utazódobozos válozata, ebben is kártyák alapján kell építeni pár elemből, időre, pontot érnek nehézség szerint, jó apró elemek vannak benne.
A lányom 6 éves, kedvence a carcassonne, illetve a fentebbi make'n'brake-el ő is szívesen játszik. De alapvetően ő szerep-és szituációs játékokkal köti le magát legszívesebben.
van még egy amit mindketten szeretnek: egy fagyiskocsit kell a forgalmi dugóból kinavigálni. a torlaszt alkotó járműveket meghatározott módokon lehet csak elmozgatni, illetve a dugót magát kártyák alapján kell megépíteni. nagyon nehéz még nekik, nem az eredeti szabály szerint pl nem időre csinálják, hanem ketten megbeszélve stb.
a lego is nagy kedvenc, megunhatatlan klasszikus, mondjuk csak némi tematikus ezt-azt vettünk nekik, a készlet 80%-a még az én régi összegyűjtött legom, mert zerintem a mostani kötött témájúakból kevésbé lehet sokfélét kihozni.
Az én babám 6 hónapos, kapott egy fürdős könyvet 4 hónaposan. Órákat olvassa azt az összesen 4 lapot- 8 oldalt. A fürdőkádba még nem jutott el, napközben tartja maga fölé és már lapozgatja, ne csak aholkinyílt.
Ha én mutatom neki és olvasom, mutogatom a rajzokat, az nem érdekli, csak ha magának. Csak azt nem értem, hogy miért mindig fejjel lefelé.
Köszi!
Utánna néztem ezeknek,mind nagyon jók bár mindet 8 éves kortól ajánlják!Ti mennyi idősen kezdtétek el használni???
Most a fiam 4,5 éves, a carcassonnét még csak ímmel-ámmal használja, pl érti és élvezi, hogy mezőt-mezőhöz rakunk, utat-úthoz stb, tetszik neki a kialakuló városrendszer, de még nem taktikázik előre, a bábuk felhelyezése sem érdekli, neki még nem pontra megy kis fejében. A lányom ennyi anno 4 évesen már átlátta, hogy a bábuk felrakásán múlik ki mennyi pontot kap a végén, tehát győz-e. Ő is élvezte a szépségét a kis kártyákból való "építésnek", de 5 évesen már bizony taktikázott ügyesen. Most pont 6 éves és érdemi ellenfél.
Ugyanakkor a cirkuszos Make'n'Break már kihívás neki, a tesó öröme miatt szokott játszani vele, mert az öcsi imádja (4 évesen kapta a kicsi)
Nálunk a fiúrészéről tartósnak bizonyuló Angry Birds mánia van, ezért aztán rengeteget játszik az angry-s építőjével
nem ez, de ilyesmi van neki, másik figurákkal:
kombinálja Jenga elemekkel/duplo-val, meg nem unja...
Az autós-tologatós játék még elég kombinált neki így 4,5 évesen, a 6 éves nővére már jobban átlátja, de neki is kihívás még eléggé. közösen oldogatják meg, de mivel kutya nehéz, 1-2 feladvány után bele is fáradnak. Az ovónéni azt mondta, hogy nekik az iskolaelőkészítős nagycsopis fiúknak van ilyen a differenciált foglakozáshoz, a kisebbeknek elő sem veszik soha.
nézd,szerintem nagyonsok függ a gyerek érdeklődéi körétől. pl hiába vennék irtó jó játékot, ha a dizájn nem tetszene a gyereknek. Pl gondolok itt arra, hogy a lányom nem nyúlna hozzá, ha mondjuk kis izébizékígyók lennének benne, mert neki az "undi", vagy pl egy dínós memókártyához sem ül le, a hercegnősben meg kenterbe ver bárkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!