Mennyire káros a mindennapi kakaózás reggel?
Régen sem haltunk bele,ma sem :) érdekes mindig azok fújolnak,meg egészségtelenezik le az ilyen dolgokat akik maguk is egészségtelenül zabálnak,és gurulnak mint egy labda.
Ha annyira parás vagy akkor növényi tej (mandula,szója,kókusz,mogyoró,rizs stb) meg natúr bio kakaópor + édesítésre amit szeretnél (fruktóz,xilit,stevia,kókuszvirágcukor stb) de szerintem a sima tej meg nesquik sem fog kárt tenni benne :)
Nesquik-ben mennyi a kakó, 18%? Szóval a többi cukor. Nem kéne.
És én sem gurulok.
Én is minden nap kakaót ittam gyerekkoromban, nem vagyok kövér, nem vagyok tejcukorérzékeny, semmire nem vagyok allergiás.
Bölcsiben minden nap kapnak a gyerekek vagy kakaót, vagy tejeskávét, vagy cikóriakávét, vagy macikávét, vagy tejet.
Tízórai gyümölcstea vagy gyümölcslé.
Uzsonnára is mindig gyümölcsteát vagy citromos teát kapnak, gondolom nem kevés cukorral...
Ugyan, ne vicceljetek már, én főzött kakót ittam gyerekkoromban, agyoncukrozva, meg rendes teát, agyoncukrozva... És nem ám mézzel meg barna cukorral. Mégse vagyok kövér, alig eszem édességet, talán épp mert az édes íz nem volt soha tiltott gyümölcs, így idővel elvesztette a varázsát. A lányom szinte kizárólag vizet iszik (pedig 5,5 éves már) - szokott kapni szénsavmentes üdítőt, kakaót is, ha kér, de ritkán kér: üdítő helyett, ha kérdezed, inkább a vizet választja, kakó helyett pedig szinte mindig a tejet. Ha megbontunk egy Kubut, a fele megmarad. Neki erre van igénye, ilyen az ízlése. Pedig pl mikor rotás volt, bizony jól jött volna, ha megissza a teát vagy az almalét, nem kellett volna pölö infúziót kapnia.
Azt kívánom a kedves, lelkiismeretes kérdezőnek, hogy ez legyen a gyerek legnagyobb baja egész életében!! Ha máskülönben vizet iszik és rendesn táplálkozik, hadd igyon reggel kakót, a reggelnek is meg kell legyen ugyanaz a ritáléja, mint az estének. Jól fog jönni, ha nagyobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!