Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 2 és fél éves és egy...

Egy 2 és fél éves és egy újszülött. Mik a tapasztalataitok? Hogyan kezelitek a kényes helyzeteket? Kicsit hosszú, köszönöm ha elolvasod

Figyelt kérdés

Pár hét és itt a kistesó. A nagyobbik lányomat már egy ideje próbáljuk felkészíteni a pici érkezésére, bevonjuk az előkészületekbe és igyekszünk a lehető legtermészetesebbé tenni számára a kistesó "létezését".

Néhány napja itt volt a védőnő és teljesen értetlenül nézett rám, hogy miért nem megy a lányom már bölcsibe, amikor neki és nekem is az lenne a legideálisabb megoldás. Én ledöbbentem, mert végig arról az oldalról gondoltam csak át a dolgot, hogy nehogy a kislányom azt érezze, a kistesó miatt lett "elküldve" otthonról. Ám a védőnő szerint jobb lenne lefoglalni a lányomat, akkor sokkal jobban viselné, mert hogy így rémálom lesz az első pár hónap.

Nektek mi erről a véleményetek? Aki hasonló helyzetben volt, mik a tapasztalatok? Tényleg ennyire nehéz? Nyilván gondolom gyerekfüggő a dolog, de emiatt tényleg indokolt lenne a bölcsi?

Köszönöm a válszokat

2014. aug. 29. 08:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nálunk 24,5 hónap a különbség. Most 2 hónapos a kicsi lányunk és hát nagyon nehéz az eleje tényleg. A kisfiamnak nagy szüksége van rám és a kislányom is nagyon bújós, cicizős, anyán lógós. Néha mindketten rajtam lógnak. Ritka esetben egyszerre alszanak egy órát nappal, de a kislányom hamar kel és sokat van fent napközben. Jól tudunk együtt sétálni, de a házimunka és a főzés különösen rémálom. Abban bízom, hogy ha majd lesz napirendje a kisebbünknek is, könnyebb lesz. Reggel 6-kor kelnek és a kislányom 23 óra körül gondolja elaludni, így addig non-stop talpon vagyok. Imádom őket és olyan édesek együtt :) Idővel meg majd könnyebb lesz. Amúgy a védőnő nálunk is úgy találta, hogy kell a bölcsi a nagyobbiknak. A baj az, hogy mióta a kicsi megszületett, nincs társaságunk, mert a játszótérre ritkán jutunk el (messze van). Régen jártunk más kisgyerekesekhez, de azok a gyerekek már mind bölcsisek. Kétségek között őrlődöm, hogy nem tenne-e jót neki a társaság, legalább délelőttönként.
2014. aug. 29. 15:40
 12/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és hogy megosztottátok a tapasztalataitokat! Egyenlőre nem igazán tudom elképzelni, milyen is lesz 2 picivel az élet, de nem lenne szívem az amúgy eléggé anyás kislányomat ezért bölcsibe küldeni. Kedves utolsó, kitartás!! Remélem hamarosan kialakul a napirend és többet tudsz majd pihenni..
2014. aug. 30. 10:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Köszönöm, én is remélem :) Nagyon anyás az én kisfiam is, biztos lesz valami lehetőségünk újra társaságot találni magunknak! :)
2014. aug. 30. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!