Van itt olyan kismama társam aki vásárlói jogokban segíteni tud?
Figyelt kérdés
Tudom hogy nem ide tartozik de ahol megkérdeztem (pénzügyek) nem válaszolnak.
Szóval egy üzletben rendeltem egy terméket. Nem kértek előleget csak egy 2 példányos megrendelőlapot irattak alá.Szeretnék a kiválasztott és még meg sem érkezett termék helyett egy másikat választani ami még talán drágább is lenne, de azt mondják nem lehet.
Kötelezhetnek hogy kifizessem az eredeti megrendelt terméket? Vagy kérhetnek mondjuk bánat pénzt?
2010. jan. 15. 16:02
1/10 anonim válasza:
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
Ezt itt találtam,remélem még megnézed!
2/10 anonim válasza:
webáruházban rendeltél, vagy rendes üzletben?
3/10 anonim válasza:
Csak ezért kérdezem, mert más szabályok vonatkoznak a személyesen megkötött adásvételi szerződésekre, és a távollévők között kötött szerződésekre. Az első válasz akkor igaz, ha pl. webáruházban rendelted, tehát a helyszínen nem tudtad megtekinteni. A megrendelőlapon szerepel hivatkozás az elállásra? Vagy bármilyen jogszabályra?
4/10 anonim válasza:
Nem kotelezhetnek, es banat penzt sem kerhetnek. Eloleget nem fizettel, azt sem vesztheted el.
5/10 A kérdező kommentje:
Rendes üzletben nem neten.
Tehát akkor az első válasz nem jó?
2010. jan. 17. 17:30
6/10 A kérdező kommentje:
A megrendelőn csak a módosításról írnak hogy 3 napon belül lehet,de az elállásról nincs szó.
2010. jan. 17. 17:32
7/10 anonim válasza:
Hátha neked rendelték és drága dologról van szó, akkor szerintem igen. Írj a fogyasztóvédelmi felügyelőségnek és ott pontosan felvilágosítanak a jogaidról. Az e-mail nem kerül pénzedbe.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi de sajnos teljesen pontos választ nem kaptam,de aki válaszolt köszönöm
2010. jan. 18. 08:21
9/10 anonim válasza:
Figyelj, ha olyan szemet lennel, akor meg azt sem venned meg, amit mgrendeltel, foleg, hogy eloleget nem kertek. A megrendelolap nem kotelez teged, az nem egy szerzodes! Inkabb orulnenek, hogy mas, foleg dragabb dolgo valasztanal. Annak jobban orulnenek ha nem vennel semmit inkabb masik uzletbol vasarolnal? En boltvezeto voltam, mielott szulesi szabadsagra mentem, igaz, mas orszagban, nem M.o.-n, de az ilyesmi szerintem mindenhol igy van. Igy lenne legalabb is logikus.
10/10 anonim válasza:
Igy elég nehéz jó választ adni, mert a ptk elég sok nemét felsorolja a rendkívüli adásvételnek, és mindegyiknél más jogai és kötelezettségei vannak a feleknek. Belinkelném ide, hogy milyen fajtái vannak, de nem biztos, hogy azzal sokra mennél. Pl. megtekintésre vétel, próbára vétel, vagy mintára vétel. Katalógusból rendelted? Vagy volt egy a boltban, és olyat kértél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!