9-10 évesek szülei! Ez normális viselkedés?
Egyik unokaöcsém nem jött el a gyerekeim szülinapjára, mert nem volt hozzá kedve. Inkább átment a barátjához. Köpni-nyelni nem tudtam, mikor nővéremék megjöttek és közölték. Elvileg azért, mert a legutóbbi családi rendezvényen nagy leb@aszást kapott az anyjától és ezért nem volt kedve. Az összeveszés azért volt, mert egyszerűen nem tudnak viselkedni, ha mennek valahová (családba is!), akkor nem köszönnek, pofákat vágnak, bunkón beszólnak mindenkinek. Anya nem neveli őket, mivel a szülők elváltak, apa "csakazért se" úgy neveli, ahogy jó lenne, tehát anya sehogy se neveli őket, mert "felesleges", apa úgyis mást enged meg nekik. Legutóbb egyik elémállt, mikor megjöttek és a köszönés helyett megkérdezte: na, kapok már végre inni valamit???. Mondtam: igen, amint megköszöntötted a szülinapost.
Legutóbb nagymamánál is beégették valamivel az anyjukat, aki erre balhét csapott, haza akarta őket rángatni, végül maradtak, mivel karácsony volt, szeretet-ünnep, vagy mifene, de a gyerek felment tévézni és órákig le se jött.
Szóval normális ez a viselkedés ebben a korban, vagy megsértődhetek, mint vendéglátó, hogy nem fogadta el a meghívásunkat? Azért alapvető társadalmi normákra csak meg kellene tanítani, nem? Rosszul látom?
Szerintem egyik sem normális amit leírál azon kívül, hogy nem jött el most. Ez nem kötelező program. Kényszerítve nem jó buli, had döntse már el ő hogy akar-e... Szerintem ezt nem kell sértésnek venni.
Ennyi idős koromban már én is eldönthettem hogy akarok-e menni valahova... És nem kényszerítettek semmire! Mondjuk nem is voltam ilyen tiszteletlen, de akkor is van joga nem el jönni...
Nem sértődhetsz meg hogy nem jött el. A társadalmi norma nem az hogy kötelező elmenni valahova akkor is nagyon nem akar...
Jesszus,ezt a kérdést én írtam???
Ugyanez a szituáció,elvált szülők,csak 10 és 11 évesek,de én határozottan állítom,nevelés kérdése az egész!!
Volt olyan,hogy a férjem rákérdezett:nem kellene rájuk szólni?
Válasz:próbáld meg,meglátod,használ-e...
Tehát a kérdésedre válaszolva:jól látod,de hogy mit tudsz tenni,arra én is kiváncsi vagyok!!!
Ha a gyerek nem akar menni,miért menjen?
Ha tudod,hogy nincs nevelve,miért cseszteted,ha végre egy évben eljut hozzátok?Aztán meg csodálkozol,hogy legközelebb máshova megy inkább.
Egyébként igazad van,de nem a te gyereked.
szerintem vedd fel a kesztyűt
legyél velük nyugodtan te is bunkó
és örülj neki, hogy nem látod őket :)
gyerekeidnek hiányoztak?
Attól, hogy leteremtitek a gyereket, még nem lesz jobb...
Van egy tanítványom, szintén elvált szülők gyermeke, igaz ő 13éves... Magyaráztam neki a tananyagot, mire ő kikérte magának, mert ő 7-es, és ezt tudja. Utána kérdeztem tőle valamit, amire köpni nyelni nem tudott, megszeppent.
Valami ilyesmi nevelési módot tudnék elképzelni az ilyen gyerekeknek is.
Azért nem minden a nevelés. Nem mindegy mi van a buksijukban,...
Akik azt mondjátok,hogy minden oké!!
Ti még biztos nem voltatok olyan szituációban,hogy a karácsonyi családi összejövetelen azt mondja a sógornőtök gyereke az ajándékotokra,hogy csak ennyi?
Részben igazatok is van,hogy nem kell erőltetni,hogy elmenjen...addig is nyugalom van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!