Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Dolgozó anyukák, milyen...

Dolgozó anyukák, milyen könnyen elkészíthető gyors vacsorákat szoktatok csinálni hétköznap?

Figyelt kérdés
Szeptembertől megy a gyerekem oviba,én pedig dolgozni. Délutánonként elég kevés időm marad majd főzőcskézni,ti hogy oldjátok meg?
2014. aug. 17. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondok konkrét kajákat: olyanokat jó készíteni, ami mellett nem kell ott állni és nézegetni, mint pl. a rántott hús + sült krumpli.

Inkább az ilyen "berakom a sütőbe és fél óra múlva ránézek" típusú kaják jók ilyenkor, hurka, kolbász, rakott dolgok, spagetti (ha a sütőben csinálod). Ilyen a paprikásklumpi is, vagy ilyenek a tartalmasabb saláták is, amikbe valamilyen csirkehús (vagy akár virsli) van, amíg az megsül, elintézed a zöldséget, öntetet lehet készíteni kefír+knorr alapból, gyorsan megvan az is (persze csak ha szereti a család).

Talán mondhatnám a pörköltöt is, mondjuk az lassan készül, de ha sokat csinálsz, akkor a többi napon már elég felmelegíteni.

2014. aug. 17. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Melegszenvics,pizza ha előtte megcsinálod a tésztát.
2014. aug. 17. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
én a sütőben készült dolgokat szeretem, ami mellett nem kell állni, vagy a könnyen elkészülő tésztaételeket, salátákat stb. Gyakran készítek sütőzacskóban sült húst pl., ez lehet csirkecomb, mell, bármi más, befűszerezem és be a sütőbe, szinte magától készen van. Hozzá sütőben sült zöldségek, megfűszerezve, kis olivaolajjal. Vagy tartalmasabb salátákat is gyakran eszünk. Tésztaételek is hamar készen vannak, vagy melegszendvicseket is nagyon jól lehet variálni.
2014. aug. 17. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én nem nagyon szoktam a szó szoros értelmében főzni, mert ebédre mindenki meleget eszik, inkább csak összedobok vmi gyorsat, pl. virsli, melegszendvics, tojás (rántotta, tükörtojás, bundás kenyér, főtt tojás stb), ill. nemrég fedeztem fel a fritattát, ami a rántotta sütőben sülő formája és gyakorlatilag végtelen variációban elkészíthető, az otthon fellelhető alapanyagoktól függően.

Ha valami tartalmasabbra vágyunk, akkor csirkemellet fűszerezek és kisütöm grillserpenyőben. Ha gyros fűszerrel csinálom, akkor összedobok mellé egy görögsalit és sütőben süthető (mirelit) krumplival vagy kész pitával tálalom.

A leveles tészta is nagy kedvenc nálunk, pl. virslis croissant, pizzás csiga, túrós táska stb, mindig van a mélyhűtőben pár rúd.

Ja, meg van még egy kedvenc, ez a muffinsütőben sült tojás: [link]

Max. 30 percet szánok a hétközbeni kajacsinálásra, mert sajnos az utána való elpakolással együtt így is benne van 1 órában...

2014. aug. 17. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

-amikor hétvégén nokedlit szagatok akkor egy plusz adagot elteszek a fagyóba hétköznap meg egy este kiengedem és ütök rá pár tojást,nagyon szeretik a gyerekeim a tojásos nokedlit!


-tepsis krumpli:krumpli,hagymakarika ezt sütni mikor puha akkor baconszalonna szeleteket ráteszek majd ezt is sütni pár percig míg ropogós nem lesz majd ütök rá tojást(egészben tehát tükörtojás lesz a krumpli tetejére rásülve)és még visszatolom a sütőbe míg a tojás megsül.


-tészták bármilyen szósszal(sajtszósz,paradicsomszósz,carbonara stb természetesen nem bolti zacskósak hanem saját készítésűek)


-bundás kenyér,melegszendvics,

-hajába krumpli,tepertővel,túróval vagy lecsó vagy tejbegríz!


de van sokszor szendvics is!

2014. aug. 18. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok,még az lemaradt!

ha hétvégén főzök sertéspörköltet akkor nagyobb adagokat fözők és mennek a fagyóba majd lesz belőllük 1-1 hétköznap székelykáposzta,tejföllel behabarva csikós tokány,gulyásleves stb

2014. aug. 18. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 zabmester ***** válasza:

Mi alapvetően hideget eszünk vacsorára, ez így volt akkor is, amikor még nem dolgoztam, és most is, munka mellett. Ebédre szoktunk csak meleget enni, igaz, ezt rendszerint este készítjük el, de nem minden nap, mert akkora adagot készítünk, hogy 1-2 napra elég legyen.

Főleg főzelékeket készítünk hétköznap, mert azt tényleg csak fel kell tenni főni, aztán ha már jó, akkor aki éppen ráér, az behabarja/berántja. Vagy még ami gyakori, hogy tészta van valamilyen szósszal, pl. spagetti, vagy darálthúsos kukoricás tészta tejfölös öntettel, szóval ilyesmik. Meg még ami gyakori, hogy valami jó tartalmas levest viszünk ebédre, ez is olyan, hogy az előkészítésen kívül csak fel kell tenni főni, és ott lehet hagyni, nem kell őrizni.

Mondjuk mivel mi ezeket nem vacsorára esszük, megvan az az előnye, hogy akár este 8-kor is neki lehet állni, nem kell kottára időben készen lennie, mire lefekszünk, úgyis kész.

2014. aug. 18. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a sok hasznos választ!!!
2014. aug. 19. 07:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!