Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek hogy haladunk a...

Szerintetek hogy haladunk a szobatisztasággal?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves, már 1,5 éves kora óta ki van téve neki a bili. Hyakran mondogattuk hogy mit kell vele csinálni. De eddig főleg csak játszott vele, ruhában is alig ült rá, meztelenül egyáltalàn nem. Nem erőltettem. Pár hónapja az esti fürdést mindog úgy kezdi hogy állva belepisil a vízbe, és nagyokat kacag magàn, mindig mondtuk neki hogy magyon ügyes, ott jön a pisi, de a bilibe kell pisilni majd... És most pár napja minden este fürdés elött ráültettem a bilire, de semmi... Ugyanugy a vizbe pisilt. Valamint pár napja minden peluscsere közben megkérdezem szeretne e ráülni a bilire és mindig rá is szokott, úgy tűnik tetszik neki. És ma először, a dèlutáni alvás elötti peluscserekor belepisilt a bilibe, jó sokat, ès közben nézte, a vègén meg azonnal belepancsikált a kezével. :) dícsérgettem, azóta mindenkinek elmesèljük együtt hogy milyen ügyes volt. De azóta semmi... Szerintetek akkor most tudatos volt ez vag csak véletlen? Ha kitartó vagyok, menni fog? Egyàltalán jól csinálom ezt a szobatisztasàgra nevelés módszert? Nehéz vele, mert még semmit nem beszèl.
2014. aug. 13. 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:

én nem látok ebben szobatisztaságot :)

szerintem ez még csak a "mire való a bili" játék. viszont ma már nem csak elmondtad, hanem meg is tapasztalta!

eleve szerintem pelus levétel nélkül időpazarlás ez az egész.

ha úgy gondolod majd, hogy talán megérett rá akkor 2-3 napra vedd le a pelust. majd bepisil és az nem jó. ha érett rá akkor ez elég, hogy tartsa és a bilibe intézze. ha meg nem érett meg rá, akkor nemtudja tartani, így vissza kell adni a pelust.

2014. aug. 13. 23:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Ja értem. Mindenesetre nagyon megörültem hogy igy hirtelen elfogadja a bilit és tetszik neki. Siettetni semmiképp nem akarom.

Köszi a választ!

2014. aug. 13. 23:30
 3/4 anonim ***** válasza:

A beszéd nem feltétlen függ össze a szobatisztasággal.

Az én fiam 2 évesen összesen 16 szót mondott (baba, apa, mama, szia...), de már 20 hónapos korától szobatiszta, 23 hónapos korától ágytiszta.

Meg is voltam ijedve, hogy nem beszél, de mondta a védőnő, hogy a kettő együtt nem megy, ő a szobatisztaságra koncentrál, nem a beszédre. Mikor oviba került, még alig értette idegen, hogy mit mond.

Én a nyári nagy melegben levettem a pelust egy reggel. Először össze-vissza pisilt mindent (kertes ház, udvaron nem lényeg), de másnap már sikerült a bilibe is intézni. Onnantól ráérzett. Csak úgy szólt, hogy pssss...

2. nap bilibe ment a kaka, na azzal soha nem is volt baleset. Mindig, ha kellett neki, elém állt, és nyögött, mintha nyomna, hogy neki kakálni kell... Nagyon édes volt.

2014. aug. 14. 09:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez nagyon aranyos! Ügyes fiad van! :)

Sajnos pont abban a ket het esoben voltunk nyaralni a Balatonnal, nem sikerult pelus nelkul hagynom par oranal tovabb, az meg keves volt. Itthon meg csak a lakasban tudunk probalkozni, mindenhol padloszonyeg van... :/ hat meglatjuk merre haladunk ezzel a modszerrel, mar akkor is orulni fogok ha nem utalja meg, vegulis meg oviig van egy egesz evunk. :)

2014. aug. 14. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!