Szerintetek hogy haladunk a szobatisztasággal?

én nem látok ebben szobatisztaságot :)
szerintem ez még csak a "mire való a bili" játék. viszont ma már nem csak elmondtad, hanem meg is tapasztalta!
eleve szerintem pelus levétel nélkül időpazarlás ez az egész.
ha úgy gondolod majd, hogy talán megérett rá akkor 2-3 napra vedd le a pelust. majd bepisil és az nem jó. ha érett rá akkor ez elég, hogy tartsa és a bilibe intézze. ha meg nem érett meg rá, akkor nemtudja tartani, így vissza kell adni a pelust.
Ja értem. Mindenesetre nagyon megörültem hogy igy hirtelen elfogadja a bilit és tetszik neki. Siettetni semmiképp nem akarom.
Köszi a választ!

A beszéd nem feltétlen függ össze a szobatisztasággal.
Az én fiam 2 évesen összesen 16 szót mondott (baba, apa, mama, szia...), de már 20 hónapos korától szobatiszta, 23 hónapos korától ágytiszta.
Meg is voltam ijedve, hogy nem beszél, de mondta a védőnő, hogy a kettő együtt nem megy, ő a szobatisztaságra koncentrál, nem a beszédre. Mikor oviba került, még alig értette idegen, hogy mit mond.
Én a nyári nagy melegben levettem a pelust egy reggel. Először össze-vissza pisilt mindent (kertes ház, udvaron nem lényeg), de másnap már sikerült a bilibe is intézni. Onnantól ráérzett. Csak úgy szólt, hogy pssss...
2. nap bilibe ment a kaka, na azzal soha nem is volt baleset. Mindig, ha kellett neki, elém állt, és nyögött, mintha nyomna, hogy neki kakálni kell... Nagyon édes volt.
Ez nagyon aranyos! Ügyes fiad van! :)
Sajnos pont abban a ket het esoben voltunk nyaralni a Balatonnal, nem sikerult pelus nelkul hagynom par oranal tovabb, az meg keves volt. Itthon meg csak a lakasban tudunk probalkozni, mindenhol padloszonyeg van... :/ hat meglatjuk merre haladunk ezzel a modszerrel, mar akkor is orulni fogok ha nem utalja meg, vegulis meg oviig van egy egesz evunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!