Nektek sikerült idén nyáron a kisgyerekekkel nyaralni menni?
ha ugy érzed probléma lehet, akkor készitsd fel a gyereket a válaszra.
otthon csak csináltatok egyőütt valamit.
azért mert lakhelyünkön maradunk , attól még telhet jól szünidő. Nemár csak az legyen nyaralás, hogy repültek, meg órákat utaztak, meg egyebek.
A sünidő az otthon is jó tud lenni)
1 éves volt a lányunk, amikor elmentünk nyaralni közösen (családiasan). 9,5 órából 8 órát végig üvöltött. Semmi nem volt jó neki. Nem bírta egyszerűen.
Azóta nem voltunk nyaralni, belföld számunkra nem egyenlő a nyaralással. Ennyi pénzért már külföldre megyünk.
Plusz, másra is gyűjtöttünk (teljes lakás felújítás) és idén született meg a tesó, így most sem mentünk nyaralni.
Helyette rengeteg programot szervezünk, főleg így nyáron, ahová érdemes eljutni a nagylányunkkal.
Majd ha a pici 3 éves lesz, akkor megyünk legközelebb nyaralni. A nagylányom talán még csak most fogná fel, hogy hova megyünk. Talán emlékezne rá, talán nem.
Nekünk ez így teljesen megfelel. Addig gyűjtjük a pénzt erre is és másra is. :)
Második vagyok:
Szerintem ne emészd magad. Van, aki megteheti, hogy nyaraljon, van, akinek ez komoly anyagi "csőd" is lehet. Persze, félre lehet tenni rá egy éven keresztül és egy hétig élni, mint a kis királyok, de ha áprilisban meghal a hűtő és nincs más félre tett pénz, akkor bizony a nyaralási pénzhez kell hozzá nyúlni. És, azért lássuk be, kis hazánk nem éppen arról híres, hogy az emberek nem hónapról hónapra élnek és éheznek! Sajnos mindenki lassan nyomorban él!
Megértem a gyermeked, idősebb bőven az enyémeknél (gondolom), de neki is meg kell értenie a ti helyzeteteket és más kora béli gyermek helyzetét.
Ha nem sikerül neki, akkor mondjátok el a szomorú valóságot, hogy valószínűleg ez most így van és lesz majd (talán) jobb is.
Plusz, ahogy az első írta: nem csak a nyaralás (ami kb. 1 hét nagy átlagban) a minden nyáron. Lehet menni ingyen múzeumba (családi napokon) vagy jó kis kalandparkba, állatkertbe, stb.
Írtam hány évesek a gyerekeim. Mi havi szinten járunk a nagylányunk miatt múzeumba, mert ő 3 évesen imádja.
mondjuk csecsemő korától kezdve vittük magunkkal és kihasználtuk az ingyenes családi hétvégéket, de mi a születésük előtt is gyakran jártunk kulturális eseményekre.
Szóval, szerintem régen rossz, ha egy gyereknek a kb. 1 hetes nyaralás jelenti a nyári szünidőt.
Attól nem félek hogy jövő nyáron több nyaralásunk lesz, sőt. Ahogy a dolgaink állnak ha odáig eljutunk örülni fogok. akkor megint túl leszünk egy nagyon nehéz időszakon. Állatkertbe, múzeumba ilyen helyekre nem tudunk menni. Az útiköltség is sok. Valamint nem tudom, hogy a közeli városban, mert mi vidéken élünk, egyántalán van e ilyen ingyenes családi hétvége stb. Meg lehet nem is kötné még le. A múltkor egyszer elmentünk ilyen fesztiválszerüségre, hogy mégis el tudja mondani, hogy volt valahol. Volt ilyen gömb, meg henger egy nagy medence vizében abba beleengedtem. Igaz 1e volt és valami rovására fizettük ki, de úgy voltam vele, hogy ennyi élménye legyen. A baj igazán az, hogy annyi elment most a sulis dolgokra, hogy nem is maradt pénzünk. Majdcsak valahogy túléljük az augusztust. Még ruhát nem is vettem, amit neki nem könnyü.
Szóval ennyi helyen voltunk azért. Itthon sajnos nem tudok lenni hétközben, állandóan dolgozok. Már azért 1 napot sikerült kivenni. Apukájával van itthon. Még jó hogy ezt egyenlőre meg tudtunk oldani. Csak hát egy apuka nem olyan mint egy anyuka. Ezt tudja az akinek nehezebb fejü férje van. Bánt engem ez is szerintem.
Itthon is egyszer, kétszer jött egy barátnője és anyukája. Igyekszem azért amennyire a lehetőségek engedik, de lehet csak hogy látok másokat azért van lelkiismeretfurdalásom. Nagyon szeretném elvinni strandra, amióta megszületett nem volt, mi sem. 7 éves. Kisebb korában mikor még belefért a lavórba vittem neki ki udvarra, de mostmár nagy. Korábhoz képest hatalmas.
Tegnap készitettünk dekorgumiból egy fényképtartót. Nem lett rossz, ahhoz képest, hogy elsőt csináltuk. A sulis cuccok közé becsempésztem egy csomagot 500ft volt.
Csinálnék még sok ilyen kreativ dolgot, de ha végignézem mi mennyibe kerül és mennyi mindenkell hozzá általában feladom. Meg van hogy erőm se lenne hozzá a sok munka után, meg még itthon.
Na mindegy. Kicsit kipanaszkodtam magam. Azért igyekszem én, de mégis olyan érzésem van, hogy többet kéne adjak a gyerekemnek.
Azért irhattok még ötleteket, hátha kedvet kapunk még valamihez.
Bicajozni is voltunk egyszer-kétszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!