Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elmenjünk vagy ne menjünk?

Elmenjünk vagy ne menjünk?

Figyelt kérdés

4éves fiam szülinapi meghívást kapott egy olyan kisfiútól, akivel egy éve csak külön német órára jár- heti 1 alkalom. Nem mondanám, hogy barátok- sőt- sajna az én kisfiam nem is nagyon szereti ezt a kissrácot. 5éves a srác, és iszonyú dagi és magas is, szóval nagy darab, az én fiam meg elég pici, ezért nemigen kedveli, mert tart is tőle. Mondtam neki, hogy a Kornél meghívta a szülinapjára, de szabadkozik, hogy nem akar menni. Nem tudom mit csináljak? Nem akarok bunkó lenni, mert már előre érdeklődtek, hogy biztos ráérünk-e azon a hétvégén??- de nem akarom odavinni a fiamat úgy sem, hogy majd folyamatosan csak haza akar menni, vagy nem érzi jól magát. A Kornélon kívül mást nem is fog ismerni, mert a többi gyerek az ovistársa lesz. Találjak ki valamit, hogy valami közbejött, vagy szombat reggel szóljak oda, hogy lebetegedett... Nem szeretem az ilyen kavarást, nem tudom mit csináljak?? :)

Ti mit tennétek?

2014. aug. 6. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Én lemondanám. Bocs, de elutazunk a nagyszülőkhöz, mert régen látták a gyereket (vagy valami rokonhoz).

Én betegséggel nem jönnék elő, mert babonás vagyok, még a végén tényleg beteg lenne.

Kb 2-3 nappal előtte szólj.

2014. aug. 6. 15:08
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vinném a helyedben.
2014. aug. 6. 15:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vinném, valami kitalálnék, hogy miért nem.
2014. aug. 6. 15:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek tényleg nem akar menni, ne vidd.
2014. aug. 6. 15:18
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Én nem hazudnék. odamennénk a bulira, vinnénk valami kis ajándékot, és akkor viszont azt mondanám, hogy most azonnal el kell mennünk, mert nyaralni indulunk, vagy bármi, találj valami kreatív hazugságot ki:)
2014. aug. 6. 15:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akar menni a gyerek, akkor egy kis kegyes hazugság belefér szerintem, hogy ők se sértődjenek meg, csak mondd, hogy sajnos közbejött valami. (Közbejött, hogy nem akar menni...) Cikis szitu, de a gyereked legyen az első.
2014. aug. 6. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
En a helyedben elvinnem a gyereket egy apró ajándékkal es mondanám, hogy nem tud maradni, csak megkoszöntené a kisfiút.
2014. aug. 6. 15:34
 8/9 anonim ***** válasza:
82%
Én sem vinném. Azt is teljesen feleslegesnek tartom, hogy ajándékot vegyek és annyira odamenjek, hogy azt odaadjam. Mire fel? Mikor a fiamnak bulija volt, azokat a barátait hívtuk, akiket szeret, akikkel valóban játszik, de így sem tudtak sokan eljönni. Sőt, olyan is volt, hogy egy kisfiú eljött, de mivel kicsit megijedt, hazamentek. Az ajándékot átadták, így emiatt én éreztem magam rosszul, hogy pénzt költöttek és a végén "semmit nem kaptak cserébe". De nem amiatt mentek el, mert a kisfiú nem szereti a fiam, mert pont ő a legjobb barátja az oviban, akivel állandóan játszik. :) Szóval én a helyedben simán szólnék, hogy ne haragudjon, de közbejött valami, rokonok jönnek látogatóba, stb. Azt én sem mondanám, hogy a fiam fél az övétől, mert megbántani sem szeretném. :)
2014. aug. 6. 16:51
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, és mindenkinek ment a zöld pacsi- de látom már vannak akik nagyon le vannak pontozva- ne haragudjatok- tényleg nem én voltam!!

Én is sokat gondolkodtam most délután- és én is afelé hajlok- hogy egy kis kegyes hazugság bele fog férni, és nem fogunk elmenni. Ismerem a fiamat- egyedül végképp nem maradna ott- és nekem sem sok kedvem van ott ülni idegen gyerekek és felnőttek között.... De nem ez az elsődleges, mert ha nagyon menni akarna, akkor természetesen szivesen elmennék vele.

Egyébként a 2éves kisöccsét nem tudnám hova rakni arra az időre, de őt meg végképp nem akarom elvinni oda, így majd a kicsire fogjuk a dolgot... :))

Köszönöm hogy írtatok, most kicsit megerősítettek, hogy ennyi még belefér!!! :))

2014. aug. 6. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!