2 és fél éves kislányomra ha rászólok erélyesebben akkor megsértődik és elfordul. Lehajtja a fejét és csak áll ott pecekig. Mit lehet tenni?
Ez egy korszak a gyerekeknél, a dackorszak első jelei. Ne tulajdoníts nagy jelentőséget neki és le fog szokni róla, de ha látja hogy neked lelkiismertfurdalásod van akkor később elszabadul a pokol.
Ha rendreutasítottad mert úgy volt helyes és ő megsértődik akkor legyen nyugodtan megsértődve, ( majd ki is sértődik, ne aggódj ) tarts ki amellett hogy ez így volt helyes hogy rászóltál, és ne gyengítsen el a babatekintet mert a gyerekek csak kicsik, nem buták. Kell neki megtanulni megkülönböztetni mikor anya haragszik valamiért, és mikor ez így van akkor nem anya fog bocsánatot kérni hanem majd neki kell megtanulnia bocsánatot is kérni.
Az én fiamnál mindez úgy történt mikor ennyi idős volt hogyha én is rászóltam akkor ő meg lefeküdt a földre arcal a föld felé és ott duzzodott. Egy fél év múlva magától elmúlt mert egyszerűen nem álltam le megsajnálni ( nagyon nehéz volt ), de nálunk sose volt ennek a következő fokozata a foldön fetrengős hiszti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!