Hogy készítsem fel a gyereket arra, hogy vissza megyek dolgozni?
A kisfiam 3 éves lesz, ősztől kezdi az ovit, én meg mennék vissza dolgozni. Már beszéltünk róla párszor, főleg hogy mostanában többet jártunk a munkahelyemre meg telefonon is beszéltem velük. A gyerek mindig kérdzte, én meg elmondtam ki az és miért beszéltünk/mentünk. Olyankor mindig sír, hogy anya ne menj dolgozni! Átmenetileg megnyugtattam azzal, hogy az még nem most lesz.
De egy ideje már nagyon foglalkoztatja az is, hogy apának miért kell majdnem minden nap dolgoznia. Sokszor ezért is elsírja magát, hogy apa nincs otthon.
Ezért félek mi lesz, ha én is dolgozom. Mondtam neki, hogy addig ő oviban lesz. Erre kitalálta hogy nem akar oviba menni, pedig eddig várta. Nem tudom mit mondjak neki, nehogy azt higgye, hogy neki azért kell oviba menni, mert én nem érek rá vele lenni.
Nem azzal van a baj, hogy oviba megy. Voltunk ott már párszor, megismerkedett az óvó nénivel is. Tetszett neki.
Csak aztán megtudta hogy nekem is el kell mennem dolgozni.
Ez nem tetszik neki. Nem akarja hogy én dolgozni menjek. Azt hitte majd egyedül hagyom otthon. Erre mondtam neki hogy addig ő úgyis az oviban lesz. Innen jött az, hogy akkor ő nem akar oviba menni, de én se menjek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!