Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 3 éves kisgyereknek kell...

Egy 3 éves kisgyereknek kell még a délutáni alvás?

Figyelt kérdés
A helyzet az hogy nagyon nehezen tudom elaltatni. Tegnap is másfél órát szenvedtünk. Ő hisztizett én meg a végén már teljesen kiborultam. Sajnos én is türelmetlen voltam mert nem engedett ki a szobából. Rögtön vísítni kezdett szó szerint. Nem lehet mellőle elmozdulni de ha ott vagyok akkor meg folyton beszélget és nam akar aludni. Közben meg ott van még a kistesó is aki 2,5hónapos . Így ő sem tudott aludni és ő is sírt. Azt hittem megőrülök amikor mind a ketten ordítottak. Azt sem tudtam melyiket nyugtassam előbb. Kb 1 hónap múlva megy oviba és ott is kell majd aludni du. Ezért sem akarom elhagyni. Meg azt is látom rajta ha véletlenül nem alszik akkor este már nagyon hisztis. Akkor semmi sem jó és mindenen sír. Tehát szükség lenne rá e nem bírom minden nap ezt a szenvedést. Most hagyjam rá hogy ne aludjon vagy inkább erőltessem?
2010. jan. 7. 12:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

3 éves a gyerkőcöd,nem jár oviba? Mert ugye ott alszanak ebéd után,és például az enyém itthon is igényli a délutáni alvást.

2010. jan. 7. 12:30
 2/6 anonim ***** válasza:

3 gyerekem jár oviba,egy 5,5 éves,és két 3,5 éves.Az oviban minden délután gyönyörűen lefekszenek,és balhé nélkül alszanak is.Itthon csak az egyik lányom szokott aludni-3,5 éves-,ő szinte kidől délben,nem is tudja kihagyni az alvást, a másik kettő nem alszik.Ezzel csak azt akartam érzékeltetni,h az oviban szinte biztos,h aludni fog,ahogy a többiek is.

Viszont ha este nyűgös a kimaradt alvás miatt,akkor tényleg szüksége van rá.

2010. jan. 7. 12:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk egyik gyerek se volt hajlandó aludni 1,5 éves kora után, oviba is csak ebédig voltak, kivéve a nagycsoportot, amikor már nem volt muszáj aludni.
2010. jan. 7. 15:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Februárban lesz 3. Akkor megy oviba is. Igaz hogy reggel 8-ig alszik de este csk kb fél 11 körül alszik el. Reggel azért nem keltem fel előbb, mert a picivel hajnalig fent vagyunk. Ő ugyanis csak akkor alszik el. Nem igazán tudom összehangolni őket.
2010. jan. 7. 17:10
 5/6 anonim ***** válasza:

én egyszer aludtam az oviben a 3 év alatt mikor beteg voltam :)

szórakoztattam az óvónőket :)

Szóval ha nem alszik sem dől össze a világ szerintem

Egyébként meg tudja ő mikor kell aludnia, ha nem igényli hát ne erőltesd, az sokkal rosszabb. Olvass utána Ranschburg Jenő erről írt cikkeinek, szóval nyugi, ha nem alszik hát nem

2010. jan. 7. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:

A lányom 4,5éves és pl.ha a mamánaál van tuti nem alszik. Viszont az oviban is utolsóként kel fel és itthon is sokat alszik délután 2-3órát is.Néha mi keltjük,hogy este azért el tudjon aludni.

Viszont a fiam aki 2éves múlt,mindig is rossz alvó volt. Délben is van hogy fél órát alszik csak a maximum a 1,5óra.Már bölcsis. Ott pl.alszik mindig legalább 1 órát.

Szerintem gyerektől is függ.

2010. jan. 8. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!