Egy 3 éves kisgyereknek kell még a délutáni alvás?
Szia!
3 éves a gyerkőcöd,nem jár oviba? Mert ugye ott alszanak ebéd után,és például az enyém itthon is igényli a délutáni alvást.
3 gyerekem jár oviba,egy 5,5 éves,és két 3,5 éves.Az oviban minden délután gyönyörűen lefekszenek,és balhé nélkül alszanak is.Itthon csak az egyik lányom szokott aludni-3,5 éves-,ő szinte kidől délben,nem is tudja kihagyni az alvást, a másik kettő nem alszik.Ezzel csak azt akartam érzékeltetni,h az oviban szinte biztos,h aludni fog,ahogy a többiek is.
Viszont ha este nyűgös a kimaradt alvás miatt,akkor tényleg szüksége van rá.
én egyszer aludtam az oviben a 3 év alatt mikor beteg voltam :)
szórakoztattam az óvónőket :)
Szóval ha nem alszik sem dől össze a világ szerintem
Egyébként meg tudja ő mikor kell aludnia, ha nem igényli hát ne erőltesd, az sokkal rosszabb. Olvass utána Ranschburg Jenő erről írt cikkeinek, szóval nyugi, ha nem alszik hát nem
A lányom 4,5éves és pl.ha a mamánaál van tuti nem alszik. Viszont az oviban is utolsóként kel fel és itthon is sokat alszik délután 2-3órát is.Néha mi keltjük,hogy este azért el tudjon aludni.
Viszont a fiam aki 2éves múlt,mindig is rossz alvó volt. Délben is van hogy fél órát alszik csak a maximum a 1,5óra.Már bölcsis. Ott pl.alszik mindig legalább 1 órát.
Szerintem gyerektől is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!